26
Mayıs
2024
Pazar
BURHANİYE - BALIKESİR

Örnek okula geri dönüşüm konteyneri

OKULA GERİ DÖNÜŞÜM KONTEYNERİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Çevre Eğitim Projesi’ndeki başarısından dolayı ‘Beyaz Bayrak’ sahibi olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na 2 adet Geri Dönüşüm Konteyneri konuldu. Okulda pek çok projeyi hizmete koyduklarını belirten okul müdürü Veysel Karaaslan, örnek okul olmaya kararlı olduklarını söyledi.

İlçedeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun bahçesine Geri Dönüşüm Konteynerleri konuldu. 720 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, başarıyı artırmak için çalıştıklarını belirten müdür Veysel Karaaslan, “Okulda ders başarısının yanı sıra çevre bilincinin de gelişmesi için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesinde beyaz bayrak sahibi olduk. Ayrıca Enerjim Yarına Kalsın Projesi’nde de il üçüncülüğünü elde ettik. Belediye’den temin ettiğimiz iki adet Geri Dönüşüm Konteynerini bahçeye koyduk. Burada kağıt, plastik ve cam topluyoruz. Örnek okul olmaya kararlıyız” dedi.

Okulda, ‘Eko Okullar’ projesinin başlatıldığını belirten proje sorumlu müdür yardımcısı Nadide Zeybek de, “Bu projeye yurt genelinde 234 okul katılıyor. Balıkesir’i de biz temsil ediyoruz. Her türlü projede olduğu gibi bunda da iddialıyız. Öğrencilerimizle ve mahalle halkıyla birlikte toplumun çevreye karşı bilinçlendirilmesi için çalışıyoruz, Bu konudaki etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 13:01:04
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?