14
Haziran
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Pelitköy Belediyesi’nde silahlı dehşet

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ne bağlı Pelitköy Belediyesi’ne ruhsat işi için giden, ancak işlemlerini yaptıramayan bir vatandaş, aralarında belediye başkan vekilinin de bulunduğu 3 kişiyi silahla rehin aldı.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.40 sıralarında Pelitköy Belediyesi’ne giden Bahadır U, evinin ruhsat işlemlerini yaptırmak istedi. Mesai bittiği için ertesi gün gelmesi söylenen Bahadır U, öfkelenerek, belindeki silahı çıkardı. "Bu saatte belediye mi kapatılır? Benim işimi yapacaksınız" diye bağıran öfkeli vatandaş, Belediye Başkan Vekili İsmail Özkan ile Özkan’ı ziyarete gelen öğretmen Yahya Kaynak’ı rehin aldı. Bahadır U, gürültü üzerine odaya dalan belediye kademe çavuşu Taner Acar’ı da silahla rehin aldı.

Tehditler savuran Bahadır U, olayı haber alır almaz belediyeye gelen Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü’nün ikna etmesi üzerine, Başkan Vekili Özkan’ı serbest bıraktı. Kendisini başkanlık makamına kilitleyen Bahadır U, daha sonra 2 rehineyi de serbest bıraktı.

Olay yerine jandarmalar da gelirken, halen kilitliği olduğu odadan çıkmayan ve alkollü olduğu sanılan Bahadır U.’yu ikna çalışmaları sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 21:33:08
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 17:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?