23
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Pelitköy'de hibe kamyon krizi

Burhaniye'ye bağlı Pelitköy Beldesi’nde bir yapı kooperatifi başkanı tarafından belediyeye hibe olarak verilen kamyon, kooperatif üyelerinin tepkisine sebep oldu.

25 üyeli Cennet Yapı Kooperatifi’nin Başkanı Şahin Söyleyen tarafından belediyeye 25 bin YTL değerinde bir kamyonet hibe edilmesi, kooperatifte krize sebep oldu. Kooperatifin eski Başkanı Aydın Özdemir, 30 Aralık 2004 tarihinde, balkon ve çatı imar değişikliği ile imar payının korunması ve sahilden 231 metrekare, yol üstünden de 120 metrekarelik yerin belediyeden alınması karşılığında, belediyeye kamyonet hibe edildiğini söyledi.

Bunun karşılığında her üyeden diğer aidatlarla birlikte 5’er bin YTL alınacağını bildiren Özdemir, bu konuda sadece 25 üyeden 5’ine bilgi verildiğini ileri sürdü. Özdemir, kooperatif başkanı Şahin Söyleyen’in Fransa’da yaşadığını ve iki ülke vatandaşı olduğu için yabancı isim kullanması dolayısıyla kendisine ulaşamadıklarını ve haklarını aramakta güçlük çektiklerini anlattı.

Kamyon bağışının kooperatif başkanı adına yapıldığını ve kooperatif üyelerini bağlamayacağını dile getiren Özdemir, "Kamyon ruhsatı zaten kooperatif adına bile değil, başkanın adına düzenlenmiş. Kendi adına olduğu gazetelerde de çıktı. Ama biz borçlandırılıyoruz. Biz neden bu parayı ödeyelim? Üyelerin bilgisi dışında yapılmış bir olay, ama bedeli bize ödetilmek isteniyor. 2004 yılı sonuna kadar bu parayı ödememiz istenmişti. Ödeyemedik. Şimdi evlerimize icra gönderilecekmiş. Kooperatif başkanının belediyeye yaptığı jest bizi zor durumda bıraktı" dedi.
Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık ise, kendilerine yapılan bağışı kabul etmelerinin kanun gereği olduğunu, hibe meselesinin üyeler ile kooperatif yönetimini bağladığını ifade ederek, "Üyelere haksızlık yapılmışsa hesabı verecek olan kişi ben değilim. Her şey kanunlara uygun. Üyelerin asıl tepkisi, çatılarının yıkılmasıdır. Danıştay tarafından onay verilmiş bir kararı yerine getirmezsek biz suçlu oluruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 15:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?