23
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Plaj temizliğine kadınlardan destek

Balıkesir’in turistik ilçesi Burhaniye’de, sezon hazırlıklarını sürdürürken, ot temizleme timinden sonra bayanlardan plaj temizleme ekibi oluşturuldu.

Mavi Bayraklı Ören plajını traktörle süren belediye, ot ve çöpleri temizlemek için gönüllü bayanlardan ekip kurdu. Sezon öncesi ilçede temizlik seferberliği başlattıklarını belirten Belediye Temizlik İşleri Amiri Mustafa Turan, Ören plajıyla çevresinde temizlik çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi.

Belediye temizlik işçilerinin yetmediği yerlerde köylü bayanların yardımcı olduğunu belirten Mustafa Turan, "Yaklaşık 1 aydan beri sürdürülen çalışmalar sonucu, Ören yolunun kenarlarıyla trotuarların otları temizlendi. Son olarak Ören Festival sahasını temizledik. Plajda yapılan sürüm çalışmasının ardından, 4 bayan plajdaki ot ve çöpleri toplamaya başladı. Bu çalışmaları da 1 hafta içinde tamamlayacağız. Ot temizleme ve plaj temizliğinde günlük 15 bayan çalışıyor. Bayanların çalışmalarından da çok memnunuz. İşlerinde çok titiz davranıyorlar" dedi.

Plaj temizleme işinde günlük 12 YTL yevmiye aldıklarını belirten 1 çocuk annesi Mübeccel Alaca, "Her yıl bu aylarda belediye bize iş veriyor. Sezon öncesi çevredeki otları temizledik. Şimdi ise plajdaki ot ve çöpleri temizliyoruz. Böylelikle hem ilçemiz turizmine katkıda bulunuyoruz. Hem de aile ekonomisine katkıda sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 12:52:51
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 15:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?