31
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Sahte paracılara jandarma darbesi

BURHANİYE’DE SAHTE PARACILARA JANDARMA DARBESİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, piyasaya sahte para sürdükleri iddia edilen ikisi kardeş 4 kişiden 3 ü tutuklanırken, biri serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, ilçeye bağlı Yunuslar köyünde 31 yaşındaki M.K. ile 26 yaşındaki kardeşi S.K. ve onların arkadaşı olan 18 yaşındaki E.N ve 27 yaşındaki A.Y’ nin İskele ve Öğretmenler mahalleleriyle Kızıklı köyünde bazı esnafları sahte para verdiklerini belirleyince zanlıları gözaltına aldı.

İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Yunuslar köyünde gözaltına alınan M.K., S.K., E.N. ve A.Y., sahte para verdikleri iddia edilen esnaflar tarafından da teşhis edildi. Yapılan sorgularında ilçe merkezi ve Kızıklı köyündeki esnaflara sahte 50 liralık banknot verdiklerini kabul eden zanlılar jandarmadaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldılar.

Zanlılardan M.K. ve kardeşi S.K. ile arkadaşları E.N. tutuklanırken, A.Y. de serbest kaldı. Zanlıların yöredeki esnaflara çok miktarda sahte 50’lik banknot verdikleri belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2011 Pazar 12:08:02
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 01:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?