24
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Şarköy'de su sevinci

KÖYDE SU BAYRAMI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Şarköy köyünde yapılan sondaj çalışmaları sonunda bol su çıkınca köyde bayram sevinci yaşanmaya başlandı.

İlçeye 2 kilometre uzaklıktaki Şarköy’ün Tebebağ mevkiinde açılan 160 metre derinliğindeki kuyudan saniyede 4 litre su çıkması köylüleri sevindirirken, köylülerin sevincini paylaşan Kaymakam Ali Uslanmaz, köyün uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacağını söyledi. Yaşanan su sevincini Kaymakam Ali Uslanmaz ile İl Genel Meclisi üyeleri Melih Ersezen, İsa Bolel ve Hasan Küçükdereli de paylaştı. Sondaj çalışmaları hakkında muhtar Rıfat Ergün’den bilgi alan Kaymakam Ali Uslanmaz, “Köylere hizmet götürme birliği olarak yaptırdığımız sondajdan umduğumuzdan bol su çıktı. Şarköy uzun yıllar su sıkıntısı çekmeyecektir. Güle güle içsinler” dedi.

Kaymakam Ali Uslanmaz ve İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür eden muhtar Rıfat Ergün, “Köyümüz kaymakamımız ve il genel meclisi üyelerinin sayesinde bol suya kavuştu. Kendilerine teşekkür ederim. Buradan çıkan suyu şebekeye bağlayacağız. Su bayramı yaşıyoruz” dedi. Jeotek sondaj firması tarafından açılan kuyunun 22 bin liraya mal olduğu bildirildi. Firma yetkilisi Hayati Marangoz ve İsmail Kanlı da 20 günlük bir çalışmanın sonunda bol suya ulaşıldığını söylediler.

KÖYDE SU BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 12:22:04
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 19:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?