17
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Sosyal tesisler satılığa çıktı

Burhaniye İlçesi’nde 13 yıldır bir türlü bitirilemeyen Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü ihaleye çıkarılıyor.

Ören Mahallesi’nde toplam 30 bin metrekare üzerine inşa edilen Milli Eğitim Bakanlığı’na ait sosyal tesisler, 19 trilyon 913 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılacak. İhaleye katılmak isteyenlerden 597 milyar 390 milyon lira geçici teminat alınacak. İhale, 14 Aralık tarihinde saat 14.00’te Burhaniye Mal Müdürlüğü’nde toplanacak komisyon tarafından kapalı teklif usulü ile yapılacak. Taşınmaza ait şartnamenin Mal Müdürlüğü Milli Emlak Servisi’nden bedelsiz olarak temin edilebileceği kaydedildi.

13 yıldır inşaat halinde olan sosyal tesisleri bir süre önce ziyaret eden AKP Balıkesir milletvekilleri, binanın özelleştirilerek turizm alanında kullanılması için talepte bulunmuşlardı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile görüşen milletvekillerin bu talebi yerine getirildi. Mahalli idareciler ve halk tarafından fakülteye dönüştürülmesi düşünülen bina, 24 Eylül 2003 tarihinde de 15 trilyon 500 milyar lira muhammen bedelle satışa çıkarılmış; ancak alıcı çıkmamıştı.

30 dekarlık alanda yer alan tesisler denize yaklaşık 2 kilometre mesafede. 6 katlı ve 480 yatak kapasiteli tesiste konferans salonları, sauna, yemekhaneler, yüzme havuzları bulunuyor.

burhaniye
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?