19
Mayıs
2024
Pazar
BURHANİYE - BALIKESİR

Toplu iş görüşmeleri 'tatlı' başladı

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAKLAVAYLA BAŞLADI

Balıkesir'in Bandırma Belediyesi ile belediye işçilerinin bağlı olduğu sendika arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri baklavalı kutlamayla başladı.

Bandırma Belediyesi ile belediye çalışanlarının bağlı olduğu Genel İş Sendikası Bandırma Şubesi arasında 2010 yılı ve sonrası için geçerli olacak toplu iş sözleşmesinin görüşmeleri başladı. Bandırma Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılan ilk görüşmeye Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Genel İş Başkanı Mertkan Güner ve sendika temsilcileri katıldı. Belediye Başkanı Sedat Pekel, belediye olarak çalışanları mağdur etmeyecek bir anlaşma yapacaklarını belirterek, belediyenin mevcut imkanlarını paylaşacaklarını söyledi. Görüşmelerin iyiniyet çerçevesinde geçeceğine inandıklarını belirten Pekel, "31 Aralık 2009'da geçen döneme ait olan toplu iş sözleşmesi sona eriyor. Bugünden itibaren gelecek dönem için toplu iş sözleşmesinin görüşmelerine başladık. Bugüne kadar verdiğim sözlerin arkasında durarak çalışanın alın teri kurumadan maaşlarını ödedik, ikramiye ve primlerini vermeye büyük gayret gösteriyoruz. Daha önceki dönemden kalan taşeron firmaların maaş alacaklarını da ödedik. Bugüne kadar iyiniyetli çalışmalarımız sonuç aldı halktan teşekkürler peşpeşe geliyor. Herhangi bir mal satmadan ve belediyenin mevcut borçlarını azaltarak çalıştık. Biz tüm çalışanlarımızla bir aileyiz. Bütçemizide sonuna kadar geliştirme gayretindeyiz. Ancak belediyeler merkezi hükümetler gibi gelirlerini arttırıcı yetkilere sahip olan kurumlar değil. Gelirlerimiz belli giderlerimiz belli. Belediyeler sadece maaş ödeyen kurumlarda değil, halka hizmet sunmak zorunda olan kurumlar. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak yapabileceklerimizin şartlarını zorlayacağız. Mevcut imkanları paylaşacağız ve iyiniyetle bu görüşmelerin yapılacağına inanıyorum. Sözleşme görüşmelerinin iyi olacağına inanıyorum. Zaman zaman bende görüşmelere dahil olabilirim. Ancak görüşmeleri belediyemiz adına Başkan Yardımcımız Dursun Mirza ve diğer yetkili arkadaşlar sürdürecekler" dedi.

Genel İş Sendikası Bandırma Şubesi Başkanı Mertkan Güner'de Başkan Pekel'in işçiye ve emekçiye bakış açısının 15 sene önceki başkanlık döneminde de bildiklerini ifade etti. Başkan Pekel'in göreve geldiği 7-8 aylık sürede işçilere adeta bir baba edasıyla yaklaştığını belirten Güner, görüşmelerin belediyeyi yıpratmadan, işçileri mağdur etmeden olumlu bir sözleşmeyle sona ereceğine inandıklarını söyledi. Geçmiş belediye yönetiminde 5 yıldır işçilerin haklarını alamadıklarını öne süren Güner, "2004 yılından buyana özlediğimiz bir tabloydu. 15 sene önce de Sedat Pekel'le başkan olduğu dönemde çalıştık ve o günlerden zaten işçiye ve emekçiye bakış açısını biliyoruz. Bundan önceki belediye yönetimi zamanında 5 senedir alamadığımız haklarımız vardı. Biz seçimlerden önce bu haklarımızı alamadığımız için eylemler yaptık. Eylemlerimiz işçilerimiz hakları içindi, siyasi amacı yoktu. O dönemde bizim işçilerimizin verilmeyen hakları için ağızlarını bile açmayanlar, işçinin yanında durmayanlar, işçiye yardımcı olmayanlar, belediye başkanına tavsiye yada haklar konusunda uyarıda bulunmayan bazı meclis üyeleri, iktidar değişince bugün işçilerin haklarını soruyorlar. Bu haklarımız o dönemde verilmeyen haklarımızdır. Başkan Sedat Pekel, bize bu haklarımızın verileceğini söyledi. Bugün konuşanların o günlerde sesleri çıkmıyordu. Sedat Pekel görevde olduğu 7-8 aylık sürede işçilere adeta bir baba edasıyla yaklaştı. Maaşlarımızı zamanında aldık ve çok olumlu bir süreç yaşadık. Biz sözleşme görüşmelerini belediyeyi yıpratmadan, işçilerimizi mağdur etmeden masa başında sonuçlandıracağımıza inanıyoruz. Güzel bir sözleşme olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonunda Belediye Başkanı Pekel ve Genel İş Başkanı Mertkan Güner ve işçiler baklava yiyerek sözleşme görüşmelerini kutladılar.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAKLAVAYLA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 17:24:05
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 18:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?