15
Mayıs
2024
Çarşamba
BURHANİYE - BALIKESİR

Türkiye'nin en modern diyaliz merkezi

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde 2 yıl önce Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapımına başlanan diyaliz merkezi tamamlandı. Tamamı hayırseverlerin katkısı ile yapılan diyaliz merkezindeki odalara hayırseverlerin adlarının verileceği açıklandı. 

Diyaliz merkezinin hayırseverlerin yardımları ile yapıldığını belirten Rafet Yedikardeşler, "2 yıl önce yapımına başlanan Türkiye'nin en modern diyaliz merkezi oldu. Şu anda içinde temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Devlet Hastanesi'nin bir bölümünde hizmet veren diyaliz merkezi bahar aylarında burada hizmet vermeye başlayacak. 

22 makinenin yer alacağı diyaliz merkezi için Sağlık Bakanlığı 9 makine gönderdi. 9 makine de eski servis de var. Geri kalan 4 makineyi de temin edeceğiz. Üç katlı binanın birinci katı diyaliz merkezi olarak hizmet verecek. Burada modern bir diyaliz salonu ile doktor ve hemşire odaları ile hastalar için dinlenme odaları yer alıyor. İkinci katta ise 14 poliklinik ve 3 laboratuar yer alacak. 

Binanın üçüncü katı da yemekhane olacak. 1701 met kare kullanım alanı olan binanın yapımında sadece 50 bin YTL devlet yardımı olduk. Kalanı hayırseverlerin katkıları ile yapıldı. Bunun için tüm odalara hayırseverlerin adlarını vereceğiz. Katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Diyaliz merkezine bir servis aracı kazandırmak için de kampanya başlattık. Halkımızın bu kampanyaya destek olacağına da inanıyoruz" dedi.
Yeni diyaliz merkezi Burhaniye Devlet Hastanesi bitişiğinde yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 18:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga karaman IP: 85.104.37.xxx Tarih : 31.03.2007 20:17:12
burhanıye devlet hastanesınde 3 sene staj yaptım hep merak edıodum nasıl olucak dıe sımdı fotografta gorunce sasırdım gercektende cok gusel olmus butun hayırsevenlerden Allah' razı olsun