19
Mayıs
2024
Pazar
BURHANİYE - BALIKESİR

Vefa coşkusu

EĞİTİME KATKIDA BULUNANLAR İÇİN VEFA TÖRENİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na emeği geçenler için ‘Vefa Töreni’ düzenlendi. Okulun Eğitime ve Öğretime açılışının 20. yılında düzenlenen törenlerde büyük coşku yaşanırken 24 kişiye plaket 50 kişiye de şükran belgesi verildi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun eğitime öğretime açılışının 20. yıldönümünde düzenlenen Vefa Töreni’nde büyük coşku yaşandı. 30 kazanda pişirilen etli pilav ile ayran ikramı yapılan törenlerde okulun kuruluşundan bu güne kadar hizmeti geçenlere plaket ve şükran belgeleri verildi. Törende gösteri yapan Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi törenlere renk kattı. Kaymakam Ali Uslanmaz ile Belediye Başkanı Fikret Akova’nın da katıldığı törende bir konuşma yapan okul müdürü Veysel Karaaslan, okulun mahalle halkının da işbirliği ile imece yoluyla yapıldığını söyledi.

Okul yapımı için zamanın Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu’nun önderliğinde dernek kurulduğunu belirten müdür Veysel Karaaslan, “Derneğin başkanlığını da o zamanın Tarım İlçe Müdürü rahmetli Turan Çeyiz üstlenmiştir. Okulun yapımında günün idarecileri ile muhtar Mustafa Bilir ve mahalle gençleri çalışmıştır. Okulumuz 1989 yılında 114 öğrenci ile eğitime başladı. Bu gün 720 öğrencimiz mevcuttur. 40 öğretmenin görev yaptığı okulumuzdaki 18 sınıf yetmez olmuştur. Bunun için okulumuzda sınıf ihtiyacı vardır. Okulda 50 ye yakın öğrenci devamsızdır. Bunun önlenmesi için yurt yapılmasını istiyoruz. Bu güne kadar okulumuza madde ve manevi katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova’nın da içinde bulunduğu 24 kişiye plaket verilirken, okulda görev yapmış öğretmen ve okul aile birliği üyelerinden oluşan 50 kişiye de şükran belgeleri verildi. Törenin ardından konuklara 30 kazanda pişirilen etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

EĞİTİME KATKIDA BULUNANLAR İÇİN VEFA TÖRENİ
EĞİTİME KATKIDA BULUNANLAR İÇİN VEFA TÖRENİ
EĞİTİME KATKIDA BULUNANLAR İÇİN VEFA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 15:00:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 14:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?