25
Mayıs
2024
Cumartesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Yeni öğretmenlere uyum semineri

YENİ ÖĞRETMENLERE ‘ÇEVREYE UYUM SEMİNERİ’

Balıkesir’in Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, bölgeye yeni atan öğretmenlere yönelik ‘Çevreye Uyum Semineri’ yapıldı.

Balıkesir iline yeni atanan aday öğretmenlerin çalıştıkları bölgenin sosyal ve kültürel yapısını tanımak, bölge halkıyla etkili bir iletişim kurmak ve çevre koşullarına uyum sağlamak amacıyla, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda 20 - 21 Şubat 2010 tarihlerinde ‘Çevreye Uyum Eğitimi Semineri’ verildi. Yeni atanan 27 aday öğretmene, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Soylu ve Yücel Mercan tarafından 2 gün 20 saat süren seminer verildi. Yeni göreve başlayan öğretmenlerin ilimizin her türlü yönünün tanıması için verilen bu seminerlerin çok başarı sağlayacağı vurgulandı.

Körfez ve ilçelerinin tanıtıldığı seminerde, bölgenin tarihi, coğrafi, idari yapısının yanı sıra, örf, adet ve gelenekler ile bölgenin ekonomisi ve turizmi de anlatıldı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan ise, verilen seminerlerin Bakanlığın direktifleri doğrultusunda yapıldığını söyleyerek, verilen seminerler doğrultusunda Körfezin her yönü ile tanıtıldığını ifade etti. Farklı yaşam tarzlarından gelen öğretmen adaylarının çevre kültürüne uyum sağlamaları için verilen seminerlerin öğretmen adaylarına çok faydalı olduğunu kaydeden Çağlayan, kısacası verilen seminerlerin her yönde öğretmenler için etkili ve faydalı olacağının kanısında olduklarını vurguladı.

YENİ ÖĞRETMENLERE ‘ÇEVREYE UYUM SEMİNERİ’
YENİ ÖĞRETMENLERE ‘ÇEVREYE UYUM SEMİNERİ’
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:11:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 15:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?