23
Mayıs
2024
Perşembe
BURHANİYE - BALIKESİR

Zeytinlikler uzaydan gözetleniyor

Burhaniye Tarım Müdürlüğü, ilçedeki zeytinliklerin tespiti için uzaydan algılama sisteminden yararlanmaya başladı.

Burhaniye’de 2 milyon 150 bin dolayında zeytin ağacının bulunduğunu tespit ettiklerini belirten İlçe Tarım Müdürü Kadir Karakuş, tüm köylerin ekili alanlarının uzaydan çekilen fotoğraflarla belirlendiğini söyledi.

Tarım Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Burhaniye köylerinin tamamının uzaydan fotoğraflarının çekildiğini anlatan Karakuş, aynı zamanda zeytinde verimi artırmak için çiftçinin bilgilendirilmesine çok önem verdiklerini kaydetti.

Müdür Karakuş, "Her yıl en az 20 bin dolayında zeytin fidanı dikiliyor. Zeytinlik kurulacak yerlerde toprağın tahlil ettirilmesini istiyoruz. Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, Burhaniye’nin uzaydan fotoğraflarını çektirdik. Bu fotoğrafları da bilgisayarlarımıza yükledik. Çekilen fotoğraflarda zeytinlik alanları ve diğer dikili alanları belirledik. Boş alanlara da zeytin ve yerine göre diğer meyve fidanlarının dikimini teşvik ediyoruz. Yöremizde 2 milyon 150 bin dolayında zeytin ağacı var. Zeytinliklerde verimi artırmanın yolu bilinçli budama ve gübreleme ile mümkün. Bu konuda da üreticiyi bilinçlendirmek için yoğun bir gayret içindeyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 16:25:16
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 16:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?