31
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BALIKESİR

Zeytinyağlı yemekler yarıştı

BURHANİYE’DE ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER YARIŞTI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 7. Uluslar arası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Yemek Yarışması ilgi gördü.

Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde iki kategoride düzenlenen yarışmada 9 kişilik jüri 32 yemek arasından dereceye girenleri seçmekte zorlandı. CHP parti meclisi üyesi Ayten Kayalıoğlu’nun da jüride yer aldığı yarışmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, CHP eski milletvekili Ali Kemal Deveciler ve Belediye Başkanı Fikret Akova ile Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık ve çok sayıda Burhaniyeli izledi.

Folklorcu bayanların hosteslik yaptığı yarışma Ev yemekleri ve lokanta yemekleri kategorisinde yapıldı. Yemek, börek ve tatlı dallarında düzenlenen yarışmada Zenise Kaçan pilav keşkek ve nohut yemeği ile birinci oldu. Börek dalının birincisi Özlem Tezcan olurken, tatlı dalında ise Aliye Çolak yarışma birincisi seçildi.

Lokantalarda ise Eser Lotantası Enginarlı kuşkonmaz yemeği ile birinci olurken, Didalos otelide Paçanga böreği ve 4 katlı pasta ile börek ve tatlı dalının birinciliğini elde etti. Erdoğan Sönmez, Lütfü Burgaz, Zeynep Doğan, Ayten Kayalıoğlu, Mayda Laleli, Hatice Yağcı, Melike Akova, M. Hacer Turgut ve İzzet Arslan’ın jüri üyeliği yaptığı yarışmada coşku yaşandı.

BURHANİYE’DE ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER YARIŞTI
BURHANİYE’DE ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER YARIŞTI
BURHANİYE’DE ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER YARIŞTI
BURHANİYE’DE ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 13:14:00
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 00:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Funda IP: 78.173.168.xxx Tarih : 4.02.2011 11:29:32

Birincilik için en doğru karar :) memleketimi ve yemeklerini çok özledim özelliklede düğün yemeklerini ve tabi ki keşkekli nohutlu pilavını :(