27
Mayıs
2024
Pazertesi
BURHANİYE - BALIKESİR

Zihinsel Engellilere yeni yuva

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz yıl kurulan Zihinsel Engelliler Derneği rahat bir mekana kavuştu.

Belediye dükkanlarındaki bir odada hizmet vermeye çalışan dernek Nadir Tolun İlköğretim Okulu yanındaki düdüklü çeşmesinin karşısında kiralanan yeri yerine taşınırken, başkan Basri Şahin, binanın hayırseverlerin yardımı ile döşeneceğini söyledi.

Burhaniye’de zihinsel engelli gençleri bir çatı altında toplayan Zihinsel Engelliler Derneği yeni yerine taşındı. Daha fazla kişiye hizmet verme olanağını kavuştuklarını belirten dernek başkanı Basri Şahin, “Yaptığımız araştırmada ilçe merkezi ve köylerimizde 130 zihinsel engelli gencimizin bulunduğunu tespit ettik. Tüm engelli ailelerinin aramıza katılmalarını bekliyoruz. Derneğimiz rahat bir mekana kavuştu. Açtığımız beceri kurslarımızı sürdürüyoruz.

Başka mekanlarda sürdürdüğümüz beceri kursumuz da bu binada yapılacak. Binamızın tefriş edilmesi ve bilgisayar temini için yardımseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Kaymakam beyin eşi Hayriye Uslanmaz hanımefendide bizim fahri başkanımız oldu. Büyük desteğini görüyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Zihinsel engellilerle teker teker ilgilenen Hayriye Uslanmaz da, “Ben burada huzur buluyorum. Bu çocuklara yardımcı olmak lazım. Kaymakam beyle görüşüp köylerimizdeki zihinsel engelli gençlerimizin de kursları katılmaları için bir araç teminini isteyeceğiz. Böylelikle köylerdeki çocuklarımızda derneğimize gelerek beceri kurslarından yararlansınlar istiyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 15:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?