17
Mayıs
2024
Cuma
BURHANİYE - BURHANİYE - BALIKESİR

FİKRET AKOVA

1953 yılında Burhaniye´de doğdum. İlk okulu ve Orta okulu Burhaniye’de, Liseyi İzmir Atatürk Lisesinde, Üniversite öğrenimimi de Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde tamamladım.
1977 yılından itibaren inşaat mühendisi olarak; 1780 konutluk ArKent tatil sitesi, Denetko koperatifi, Yatağan termik santralı, Aliağa-Petkim Aromatikler fabrikası, Irak-Türkiye boru hattı, Suudi Arabistan-Medine 2860 konut projesi, Libya-Suluk İnsan yapımı nehir projesi, Burhaniye devlet hastanesi ek binası ince inşaat işleri, Hacı Fevzi Köylü yatılı İmam Hatip Lisesi inşaatı, Akaryakıt istasyonu, Ören’de 20 adet villa, Aliağa-Petkim V.C.M. fabrikası küresel ürün tankları ve inşaatları, İzmir-Aydın otoyolu köprü-menfez ve viyadükleri, Libya-Bingazi 5028 konut projesi, K.Maraş Afşin-Elbistan termik santralı makine binası inşaatlarında saha mühendisi, şantiye şefi, taşeron ve müteahhit firma olarak görev yaptım. İşlerimi kusursuz, problemsiz tamamladım. Ve şimdi zamanımın tamamını Burhaniye ve Burhaniye’liler için harcıyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Konseyi, Burhaniye Ticaret Odası Meclisi, Petrol Ofisi Bayileri Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği, İnşaat Mühendisleri Odası, Burhaniye Huzurevi Vakfı, Tariş Zeytinyağı Birliği Genel Kurul Delegeliği, Tariş Burhaniye Zeytin-Zeytinyağı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmakta olup, inşaat mühendisliği ve müteahhitliği, Zeytin-Zeytinyağı üreticiliği ve Petrol Ofisi bayiliği çalışma alanlarımdır.
Evli 2 çocuk babasıyım. Eşim Burhaniye Lisesi İngilizce öğretmenidir. İyi derecede İngilizce, Orta derecede Arapça bilmekteyim.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar
  • vecihe gökhan | orjanimizin sahil düzenlenmesi | 77.11.109.xxx | 17.10.2009 00:50:33

    sayin baskanim ben vecihe gökhan ayvalikda pisikolog dr. olan kizim aytül hosbakan icin size gelmistim ayrica ablaniz av.nedret akova beni iyi tanir 1997de ablanizlan tanismistim son iki senedir halk partisinede kayitlandim sizlerlen törenlerde bulundum bu beni cok mutlu etti.duydum orjandaki sahili düzenliyecek missiniz cok sevindim insallah iyi bir düzen getirirsiniz sizden ricam sahilde ve sokak aralarini güvenlik güclerinin iyice kontrol edilmesidir bunun sikintilarini bizzat ben cok cekiyorum.bazi üyelerimiz büyük köpeklerlen denize giriyorlar halkimiz müslüman oldugundan ben bizat ilgileniyorum olmuyor bu konuylanda bir zahmet ilgilenin iyi günler dilegiylen selamlar saygilar...