15
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

150 işçi akşam yemeğinden zehirlendi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir otel inşaatında çalışan 150 işçi yedikleri akşam yemeğinden zehirlendi. 

Edinilen bilgilere göre, Güre beldesinde bulunan bir otel inşaatında çalışan 150 işçi akşam yemeğinde çorba, makarna ve menemen yemeği yediler. Saat 22:00 sıralarında ardarda bulantı, kusma, ateş, baş ve karın ağrısı şikayetleriyle fenalaşan işçiler 112, Jandarma, belediye otobüsü, ambulanslar ve özel otomobilleri ile Edremit Devlet, Kazdağı Devlet ve Burhaniye Devlet Hastanelerine kaldırıldılar. 

Edremit'teki iki hastanenin dolması üzerine zehirlenen işçiler 12 km uzaklıktaki Burhaniye Devlet Hastanesine götürüldü. 

Bu arada son bölümde getirilen 30'a yakın işçi, Edremit'teki hastanelerin dolu olması sebebiyle geri çevrilince panik yaşandı. 

Edremit Devlet Hastanesi çıkışında Burhaniye'ye giden otobüsteki bir işçi ağırlaştı. Otobüsten indirilen işçinin özel oto ile Burhaniye Devlet Hastanesi'ne yetiştirilmesi ise dikkat çekti. Yapılan tetkiklerde yedikleri yemekten zehirlendikleri belirlenen işçilerin bir bölümünün durumunun ciddi, bazılarının ise ayakta tedavi edildiği, bir bölümünün ise gözlem altına alındığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 10:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?