25
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

197 kişi okuma yazma öğrendi

EDREMİT’TE OKUMA YAZMA SEVİNCİ

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce 2009 -2010 öğretim yılında ‘Ana Kız Okuldayız Okuma -Yazma Kampanyası’ kapsamında açılan 24 adet kurstan 197 kişi mezun olarak okuma yazma öğrendi.

Son olarak Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu’nda Mustafa İçli ve Haydar Ergenç öğretmenliğinde birinci ve ikinci kademe kursu bitiren 24 kursiyer ile yaşları 15 ile 41 arasında değişen eğitime gönül veren 12 kursiyer olmak üzere toplam 36 kursiyere mezuniyet belgeleri törenle verildi.

Kursiyerlere belgeleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar ve müdür yardımcısı Muhammet Halil Dikici, Müdür Yardımcısı Hürrem Tanrıverdi ve kurslarda görev alan öğretmenleri Leman Akpınar İlk Öğretim Okulu müdür yardımcısı Mustafa İçli ve öğretmenleri Haydar Ergenç tarafından verildi.

Okuma yazma öğrenen kursiyerler ise, emeği geçen yetkililere şükran borçlu olduklarını belirterek, “Okuma yazma bilmeme kadar kötü bir şey yok. Dünyamız aydınlandı. Bu belgeyle artık ehliyette alabileceğimiz için çok mutluyuz.”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar, “Hedefimiz ilçemizde yüzde yüz okuryazar oranını yakalamaktır. Okuma yazma 2. Kademe kurslarını tamamlayan kursiyerlere verilen bu belgeler 5 yıllık ilkokul diplomasına denk” diyerek kursiyerlerden üst öğrenime yani Açık İlköğretim Okulu’na devam etmelerini istedi.

EDREMİT’TE OKUMA YAZMA SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 12:45:01
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 17:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?