14
Haziran
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

30 yıldır İpek Yolu'nda dolaşıyor

İpek Yolu seyahatine çıkan "Deveci Goran" lakaplı Roland Verdon, 3.5 aydır Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi Altınkum sahilinde konaklıyor.

30 yıldır İpek Yolu'nda yolculuk eden ve Türkiye'de "Deveci Goran" lakabıyla tanınan Roland Verdon, gerçekte hangi ülkenin vatandaşı olduğunu sır gibi saklayarak, "Ben dünyalıyım" dedi. 30 yıldır İpek Yolu'nda 2 deve, 2 köpek, 6 köpek yavrusu, 2 tay, bir ördek, 3 keçi, bir kaz, 5 tavuk ve bir horozla dolaşan Verdon, Balıkesir'i çok sevdiğini, burada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Müslüman olduğunu ve tüm dinlere saygısı bulunduğunu belirten Verdon, Hacı Bektaş'a ilgi duyduğunu ifade etti. Anne ve babasının da kendisi gibi gezgin olduğunu söyleyen 44 yaşındaki Verdon, "15 yaşından sonra seyahatlere tek başıma devam ettim. Ben göçebe hayatının temsilcisiyim. Bu kültürü yıllarca inceledim. İnsanlığın bu kültürle var olduğuna eminim. Amacım Yörük ve göçebe kültürünü tanıtmak. Ve tabii İpek Yolu güzergahında dolaşarak, hayvanlarımla sorunlu çocuklara terapi uygulamak. Hayvanlarım, amacımın ayrılmaz bir parçası. Seyahatimin 12 yıllık bölümünde devem Gigil bana yoldaş oldu. 5 yıl önce de öteki devem Çini kervanıma katıldı. Bu kültürün temsilcisi devedir. Gittiğimiz her yerde büyük ilgi gördüm. İnsanların anlaşamadığı yerde aracının hayvan olduğuna tanık oldum. Bu yüzden hasta çocuklara develerimle terapi uyguladım. Yüzü asık, hayattan umudunu yitirmeye başlayan hasta bir çocuğu devemle gezdirdiğimde onun büyük bir rahatlama hissettiğine tanık oldum. Bu ulvi bir amaç ve hedef" dedi.

İtalya'da kurulan Gitta Ohan Tiyatro Grubu'nun bir üyesi olduğunu da kaydeden Deveci Goran, bu grubun 20 ülkede sayısını bilemediği kadar temsilcisi olduğunu, herhangi bir sponsoru olmadığını söyledi. 3 çocuğu bulunan ve eşinin de zaman zaman seyahatlerine katıldığını belirten Verdon, "Şimdi Türk vatandaşı olup, bir Türk kızıyla evlenmek istiyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 15:15:23
Güncelleme :11 Ekim 2006 Çarşamba 15:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?