16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

5. Yağlı Pehlivan Güreşleri

Balıkesir'in Edremit İlçe Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 5.'si gerçekleştirildi. 

5. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Edremit Belediyesi tarafından yapılan yeni güreş sahasında düzenlendi. Türkiye'nin her yerinden değişik kategorilerde güreşen 500'ü aşkın güreşçinin katıldığı güreşlerde, baş pehlivan Ekrem Yavuz oldu. Baş pehlivanlığa güreşen, Ekrem Yavuz ve Sezgin Yüksel kıran kırana bir güreş yaparak izleyenleri büyüledi. Akşam geç saatlere kadar süren güreşlerde; Baş pehlivanlıkta birinci Ekrem Yavuz, ikinci Sezgin Yüksel, üçüncü Cengiz Zengin ve Gökhan Arıcı oldu. 

Toz koparan gurubunda iki güreşçinin güreşi kavgaya dönüştürmesi sonucunda güreşçiler hakem heyeti tarafından kırmızı kartla cezalandırılıp diskalifiye oldular. 

Diskalifiye olan Güreşçiler iki hafta sahalardan uzak kalacakları bildirildi. 

Edremit Belediyesi tarafından 6 ay gibi kısa bir zamanda yaptırılan yeni güreş sahasında düzenlenen Güreşlere, Kaymakam Ekrem Büyükata, Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak, Güreş Federasyonu Yürütme Kurulu Başkanı Metin Başdemir, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar, Balıkesir Milletvekili Aday adayları Zekai Kafaoğlu ve Özkan Kostak, Ak Parti il ve ilçe başkanları, çevre belde ve belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, Güreş
Ağası ve tanınmış işadamı Bayram Albayrak ve 5 bini aşkın güreş sever davetli katıldı. 

Güreş Sahasının açılışında konuşan Başkan Bozbey, "Ata sporumuz olan Güreşleri geleneksel hale getirerek, siz güreş severlere her yıl bu mutluluğu yaşatacağız. Yeni yaptığımız modern güreş sahamız ile ata sporumuzu daha iyi yerlere getirebilmek için çalışıyoruz. Bizler Edremit Belediyesi olarak halkımız için ne gerekiyorsa en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu güne dek yaptığımız tüm çalışmalarda Edremit'imizin geleceğini garanti altına almak için çalıştık ve bunu başardık. Bazılarının hayal bile edemediği
yatırımlarla Edremit'imizi layık olduğu yerlere taşıyacağız. Biz laf değil iş üretiyoruz" dedi.

Güreşlerin yapılmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Başkan Bozbey ve Güreş Ağası Bayram Albayrak izleyenlere şapka ve içinde tost ve ayran olan kumanya dağıttı. 5. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin sponsorluğunu yapan iş adamı ve Albayrak, güreş severlere, güreş bitiminde 1 kilogramlık çay dağıttı. Çay dağıtımı sırasında oluşan izdiham ve yağış, yetkililere zor anlar yaşattı. Yaptığı yardımlarla Edremitlilerin beğenisini toplayan iş adamı Albayrak, belediye yetkilileri tarafından tespit edilen yardıma muhtaç 50 ailenin tüm masraflarını üstlenerek çeşitli yardımlar yaptı. Güreş sahasında yapılan çekilişte bu ailelere çeşitli hediyeler ve maddi yardımda yapan Bayram Albayrak, "Bizler sizlere hizmet için varız. Şartlarımızın el verdiği çerçevede Edremit'te yaşayan ve maddi durumu kötü olan aileler tespit edilerek, Şirket yetkililerimiz tarafından yapılan gerekli yardımlarla yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Düzenlenen güreşlerde de halkımızın rahatı için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. 

Ayrıca güreşlerin bitmesiyle birlikte başlayan yağmur güreş severlerin ıslanmasına neden oldu. Yağmur yağışına aldırmayan vatandaşlar, güreşlerin çok heyecanlı geçtiğini söyleyerek ıslandıklarına değdiğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 16:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?