14
Haziran
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

5 bin 258 imza TBMM yolunda

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısına karşı bir süre önce Anavatan Partisi tarafından başlatılan imza kampanyasında toplanan 5 bin 258 imzanın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç'a gönderileceği bildirildi.
 
Edremit İlçesi ve beldelerinde "Ermeni soykırımı yalanına tepkini göster" başlıklı imza kampanyası başlatan Anavatan Partisi Altınoluk Belde Başkanı Murat Tuna, "11- 20 Temmuz 2006 tarihleri arasında düzenlediğimiz Ermeni soykırımı yalanına tepkini göster başlıklı imza kampanyasında 5 bin 258 imza toplanmıştır. Attıkları yalan tezlere karşı çıkmak, doğruları dünya kamuoyuna sunmak için başlattığımız kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederim. Toplanan imzaları önümüzdeki günlerde TBMM Başkanı Bülent Arınç'a teslim edeceğiz. Başkan Arınç'ın da gereğini yapacağına inancımız tamdır. Danimarka, İsveç, Belçika ve Fransa Parlamentoları'nda kabul gören sözde Ermeni soykırım iddiası da Türkiye'nin yıllardır baş ağrısı durumunda. Tüm dünya ülkelerine zorla kabul ettirilme noktasına gelen bu sözde Ermeni soykırımı iddiaları tamamen yalan. Tarihi belgeler bizim soykırım yaptığımızı değil, aksine soykırıma maruz kaldığımızı gösteriyor. Anadolu'nun hemen her yerinde açılan toplu mezarlar da buna şahittir" dedi.

Tuna, Türkiye Cumhuriyeti toprakları dahilinde "Ermeni soykırımı yapılmıştır" sözlerinin suç sayılması ve bu kişi, kurum ve kuruluşlara 1 yıldan 5 yıla kadar hürriyeti bağlayıcı ceza ve 10 bin YTL para cezası verilmesi hakkında yasa çıkarılmasını talep eden bildiriye büyük destek verildiğini belirtti. Tuna, bu konuda şimdi son sözün TBMM'de olacağını söyledi.

İmzaya açılan metinde, "Ülkemizi uluslararası arenada güç durumda bırakan 'Ermeni soykırımı' yalanı Danimarka, İsveç, Belçika ve Fransa parlamentolarında kabul gördü. Uluslararası bu büyük yalana bağlı olarak adı geçen bu ülkeler, 'Ermeni soykırımı yoktur. Bu büyük bir iftiradır' görüşünün açıklanmasını yasaklıyor, bunu söyleyene 3 yıl hapis, 2 bin Euro para cezası getiriliyor. Yüce meclisimizin bu yasaya karşılık bir yasa çıkartmasını 'Türkiye Ermeni soykırımı yapmıştır' demenin Türkiye Cumhuriyeti toprakları dahilinde suç sayılması ve bu kişi, kurum ve kuruluşlara 1 yıldan 5 yıla kadar hürriyeti bağlayıcı ceza ve 10 bin YTL para cezası verilmesi hakkında kanun çıkarılmasını talep ediyorum" ifadelerine yer verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 17:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?