22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

5 Haziran Dünya Çevre Günü

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 

Akçay Belediyesi ile Güney Marmara Doğal ve Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) organizasyonunda düzenlenen etkinliklerde öğrenciler, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile programa katılan çevreci vatandaşlar Nihat Tansoy İlköğretim Okulu Bandosu eşliğinde çevre temizliğine başladı. Uğur Mumcu Caddesi, İş Bankası önü ve Cumhuriyet Bulvarı'nın ardından kordon boyu ve sahil temizliği yapan çevreciler, ardından topladıkları çöpleri Cumhuriyet Meydanı'nda getirerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili düzenlenen kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği etkinlikler, okul bahçesinde çiçek dikimi ile sürdü. Etkinlikler, Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve GÜMÇED Edremit Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Öznal'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile sona erdi. 

Öğrencilerin çöp topladıkları esnada belediye çöp işçilerinden bazılarının olaya pek anlam veremediğini ifade eden bakışlarla seyirci kalması dikkatlerden kaçmadı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?