21
Mayıs
2024
Salı
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay Belediyesi öğrencilerin mağduriyetini gideriyor

Akçay Belediyesi, turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte altyapı çalışmalarına başladı. Yağmurun ardından göl haline gelen Nihat Tansoy İlköğretim Okulu’nun bulunduğu Akçay Caddesi’ndeki yağmur suyu giderlerinin bulunduğu hattın yenilenmesi için çalışmalara başlandı. Okul önündeki yağmur suyu hattının tamamen kullanılamaz hale geldiği görülürken, başlatılan yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, yaz mevsimindeki yoğunluğun sona ermesiyle halkın günlük yaşamında kolaylıklar sağlayacak olan çalışmaların başlangıcını yaptıklarını belirtti. İnceoğlu, öncelikli olarak eğitim öğretim döneminin başlamasını da göz önüne alarak Nihat Tansoy İlköğretim Okulu’nun önündeki sokakta yeni yağmur suyu hattı ve parke taş döşeme çalışmalarının başladığını söyledi.

Başkan İnceoğlu, "Bu sokakta her yağmur yağdığında su birikintileri oluşuyor ve öğrencilerimiz okula girip çıkarken zorluk çekiyorlardı. Fen İşleri ekiplerimizin yaptığı araştırmada buradaki hattın kullanılamaz hale geldiği ortaya çıktı. Kullanılmaz durumdaki eski hattın yerine 30 santimetre çapındaki beton borularla 200 metre uzunluğunda yeni hat çekiyoruz. Yeni hattın çekilmesiyle yağmurlu havalarda su birikintileri olmayacak ve öğrenciler gönül rahatlığı içinde okullarına gidip gelebilecekler" dedi.

İnceoğlu, kış mevsiminde altyapı çalışmaları başta olmak üzere diğer projelerin uygulamaya konulacağının da müjdesini verdi

iha-akçay
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 00:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?