1
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay kabuk değiştiriyor

Hava koşullarının uygun hale gelmesinin ardından Akçay Belediyesi alt ve üst yapı faaliyetlerine hız verdi. Akçay’ın çeşitli cadde ve sokaklarına toplam 7000 metrekare asfalt kaplama yapılırken toplam 1466 metre kare kilitli parke taş, 1363 metre beton bordür , 622 metre yağmur oluğu ve 525 metre yağmur suyu büzü döşendi.

Akçay Belediyesi şehir içinde ki asfalt, bordür ve parke taş döşeme çalışmalarına hız verdi. Hava koşullarının uygun hale gelmesinden sonra Oruç Reis Caddesi, Dumanlıkent ve Uğurlukent siteleri önü, Akçay garajı giriş ve çıkış yolları, Piding Caddesi karayolları çıkışı kavşağı, Yusuf Sinan Paşa Caddesi 2. ve 3. sokaklar ile kuzey bağlantı yolu asfaltlanarak yeniden düzenlendi. Bu alanlarda toplam 7 bin metrekare alanın asfalt ile kaplaması yapıldı.

Öte yandan Akçay giriş kavşağı, Karayolları refüjü içi, Yusuf Sinan Paşa Caddesi, Yusuf Sinan Paşa Caddesi 2, 3, 4 ve 5. sokaklar, Piding Caddesi 9. ve 10. sokaklarda toplam 1466 metrekare parke taş, 1363 metre beton bordür, 622 metre yağmur oluğu döşemesi yapıldı.

 Ayrıca, Yusuf Sinan Paşa Caddesi 2. ve 3. sokaklarda 525 metre yağmur suyu büzü döşenerek kış koşullarına karşı gerekli önlemler alındı. Akçay şehir içinde bulunan bozuk asfalt ve satıhlarında yama ve bakımı yapılarak yaya ve araç trafiğine kolaylık sağlandı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, mevsim koşullarının el vermesiyle alt ve üst yapı çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, “Şehir içinde asfalt kaplamadan, parke taş döşmeye ve bozuk yolların bakımına kadar Fen işlerinde yoğun bir çalışma temposuna girdik. Akçayımızın gerek alt yapısı gerek üst yapısı ile daha çağdaş ve modern bir kent haline gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Başkan İnceoğlu, çalışmaların önümüzde ki günlerde de süreceğini de ifade etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 15:54:24
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 16:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?