23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay-Midilli feribot seferleri sonunda başlıyor

Türkiye ile Yunanistan arasında gelişen dostluk ilişkileri meyvelerini vermeye başlarken, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde yıllardır hayal edilen Akçay-Midilli seferlerinde mutlu sona ulaşıldı.

Akçay ve Midilli arasında sefer yapması için Akçay Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası'nın garantörlüğünde kiralanan deniz otobüsü Akçay iskelesine demir atarak görücüye çıktı. Vatandaşlar, feribotu meraklı bakışlarla incelerken, komşuya gidecekleri için mutlu olduklarını dile getirdi. Yaklaşık 3 ay önce Akçay Deniz Hudut Kapısı'nın yeniden faaliyete geçmesi ile birlikte iki ülke arasında yapılan diyaloglar sonrasında Ayvalık İlçesi'nden sonra ikinci yer olarak 36 mil mesafede Akçay-Midilli arasında deniz seferi başlatıldı. Edremit Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu , düzenledikleri toplantı ile gelişmeler hakkında halka bilgi verdi.

ETO Başkanı Erol Ürer, Akaçay-Midilli hızlı feribot seferi ile bölgede ticaretin, turizmin canlanacağını belirterek, "Akçay'dan seferlerin başlaması ve süreklilik kazanması halinde turizm ve zeytine dayalı olan bölge ekonomimize yeni girdiler sağlayabiliriz" dedi.

Ürer ayrıca Akçay-Midlli yanında İzmir-Midilli, Foça Midilli ve Dikili-Midilli arasında sefer yapmak için hem Yunanistan hem de Türkiye'deki gerekli bakanlıklardan izin aldıklarını dile getirerek, çok ortaklı bir şirket kurularak tekne satın alınabileceğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu da, "Akçay Hudut Kapısı'nın açılmasından sonra Yunanlıların gelmesiyle hem esnafımıza hem de bölge turizmimize önemli katkı sağlamayı hedefliyoruz. Önce deneme seferleri yapılacak" diye konuştu.

Hızlı feribotun işletmeciliğini yapacak olan Derme Tur Seyahat Acentesi'nin sahibi Adem Kuşçuoğlu da, günübirlik ve konaklamalı seyahatlerin yapılacağını vurgulayarak, gidiş için pasaport ve vize gerektiğini, vize alınmasına kendilerinin yardımcı olduklarını söyledi. Kuşçuoğlu, Türkiye'den Derme Tur, Midilli'den de Eurotravel adlı şirket tarafından işletilecek olan Bodrum Prenses isimli feribotun hızlı olduğunu ifade ederek, "120 kişilik deniz otobüsü 5 kişilik mürettebatı ile hizmet verecek olan hızlı feribot, saatte 30 mil hız yapabilmekte. Deniz otobüsü ile diğer teknelerle 3.5 saatte gidilip gelinen Akçay-Midilli arası 1 saat 15 dakikaya düşecek. Günü birlik olacak seferde 2-3 gece konaklamalı turlar da düzenlenecek" dedi.

Kuşçuoğlu hızlı feribotun 16 Eylül 2005 tarihinde saat 14.00'de Akçay'dan hareket ederek, Midilli'de yapılması gereken tüm resmi işlemleri tamamlayıp, oradaki işletmecilere tanıtılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 16:51:10
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 12:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet midlli IP: 88.250.4.xxx Tarih : 17.11.2008 21:59:27

benimde soy adım midllibu feribotu cok merak ediyorum gelsem bede yolculuk yapabilirmiyim aceba