1
Haziran
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay sahilleri balıkçılara kaldı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay tatil beldesinde turizm sezonu kapanınca, yerli halk sıkıntıdan balık avlamaya başladı. 

Her yaz sezonunda nüfusu 30 binlere çıkan Akçay, turizm sezonunun sona ermesiyle ıssızlaştı. Turizm mevsimi zamanında kalabalık olan beldede hafta sonları kolayca vakit geçirdiklerini söyleyen vatandaşlar, sezonun bitmesiyle beldenin boşaldığını, meydanların kendilerine kaldığını belirtti. Hafta sonları yapacak bir şey bulamadıkları için oltalarını yanlarına alarak sahilin yolunu tuttuklarını belirten vatandaşlar, "Yazın iğne atsanız yere düşmeyecek kadar kalabalık olan beldemiz kış aylarında bomboş oluyor. Tabii ki biz yılın her günü burada olduğumuz için bu boşluk zamanlarında sıkılıyor ve çareyi balık tutarak vakit geçirmekte buluyoruz. Gayemiz hoşça vakit geçirip zaman öldürmek. Fakat bazen büyük balıklar da yakaladığımız zamanlar oluyor. Balık tutmak ruhu dinlendiriyor" diye konuştu. 

Babası Burat Ulu ile birlikte oltalarını alarak Akçay Hudut Kapısı'nın bulunduğu iskeleye gelen 5 yaşındaki Sude Ulu, küçük bir kılıç balığı yakaladı. Oltasına bir şey takılmasıyla heyecanlanan küçük Sude, babasının yardımı ile çektiği oltanın ucundaki balığı görünce ne yapacağını şaşırdı. Çevrede balık tutan diğer amatör balıkçıların imrenerek seyrettiği küçük Sude, çıkarttığı balıktan korktu ve babası Murat Ulu küçük kılıç balığını tekrar denize bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 17:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?