15
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay'a 3.cami yolda

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi'nde bir buçuk yıl önce yapımına başlanan Pazar Yeri Camii bir ay sonra hizmete açılacak. 

Pazar Yeri Camii Yaptırma Derneği tarafından Edremit Müftülüğü'nün katkılarıyla yaklaşık bir buçuk yıl önce temeli atılan Akçay Pazar Yeri Camii'nin ortalama bir aylık dekorasyon işi kaldığı açıklandı. Beldenin 3. camisinin, Akçay ve civarındaki hayırsever insanların yardımlarıyla kısa sürede tamamlandığını söyleyen dernek başkanı Önder Yağmur, Müftü Ramazan Tekin ve müftülük görevlileri ile birlikte çalışmaları inceledi. İçerisinde gasilhane, aş evi, Kur'an-ı kerim kursu ve dükkanların bulunduğu camiinin yalnızca iç dekorasyonu ve boya işi kaldığını söyleyen Tekin, "Yaklaşık bin kişi kapasiteli bu camimizle birlikte Akçay, 3. camisine kavuşacak. Yetersiz kalan camilerimize bir yenisi eklenecek. Bölgedeki hayırsever vatandaşlarımızın büyük ilgi göstererek bağışlar yaptığı camimiz kısa zamanda tamamlandı ve Allah nasip ederse bir ay içinde hizmete açılacaktır. Hayırlısı olsun" dedi. 

Cuma Pazarı kenarında, yaklaşık 700 metre karelik bir alana yapılan caminin hizmete açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Hayırsever vatandaşlara teşekkür eden dernek başkanı Önder Yağmur, yardımlar için Akçay Ziraat Bankası Şubesi'ndeki "444 13 602" nolu hesabın kullanıldığını hatırlattı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 14:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?