25
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay’a liman projesi

AKÇAY’A LİMAN PROJESİ

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediye Başkanlığı tarafından hazırlatılan 150 tekne kapasiteli Akçay Liman Projesi ve Akçay sahil düzenlemesini kapsayan dolgu imar planı çalışmaları, Akçay Belediyesi’nin 2010 Ocak ayı olağan meclis toplantısına sunulacak.

Akçay Belediye İskelesi ile Pina deresi arasında yapılması düşünülen limanda, daha çok küçük teknelerin uzun süre barınabileceği, büyük teknelerin ise kısa bir süre sığınabileceği öğrenildi. Akçay’ın bu güne kadar yeterince denizden yararlanamadığının altını çizen Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, “Akçay’ı denizle barıştırıp kucaklaştırmalıyız. O nedenle denizle ilgili projelere önem ve öncelik veriyoruz” dedi.

Akçay Liman Projesi’nin hayata geçirilmesi ile mevcut iskele genişletme ve uzatma projesi ile bütünleşeceğini, yeni yapılacak iskelede Akçay Deniz Hudut Kapısı’nın işlerlik kazanmasından sonra, Akçay’ın yerli ve yabancı teknelerin uğrak yeri haline geleceğini sözlerine ekleyen başkan İnceoğlu, Körfez Uluslararası havaalanının da devreye girmesi ile Edremit Körfezi’nin hava ve deniz yolu ile dünyaya açılacağını ve bir Turizm merkezi haline dönüşeceğini ifade etti.

AKÇAY’A LİMAN PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 17:22:03
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 23:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?