14
Haziran
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay'da hizmet binası sevinci

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi'nde Akçaylılar yeni belediye hizmet binasına kavuşabilmenin sevincini yaşadı. 

TRT spikerlerinden Atilla Kaya'nın sunuculuğunu yaptığı açılış töreninde konuşan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, "TEKEL'den 49 yıllığına kiralanan binayı restore ederek modern bir belediye hizmet binası kazandırdık. Atıl durumda bulunan bu binayı da kurtarırken kiralama yolu ile aldık ve beldemize modern bir belediye hizmet binası inşa ettik. 10 yıllığına kiraladığımız binanın onarımı için 282 bin YTL harcadık. İçerisinde Kültür Sanat Evi, toplantı salonları ve misafirhanesi bulunan hizmet binamızın farklı iç mimarisi yanında özürlüler için kolaylık getirici önlemler alındı. Akçaylılar'a yakışan bir hizmet binası kazandırabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Atatürk Caddesi 1. Sokak'taki yerinde yaklaşık iki senedir kiralık yerde hizmet veren binasından Akçay Caddesi ile Edremit Caddesi'nin kesiştiği 2. Sokak'taki yeni binasında hizmet verecek. CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler de, Akçay'ın masasız ve sandalyesiz bir belediye olarak işe başladığını belirterek, "Mahalleye hizmet veren araçların ve gelir getiren çay bahçelerinin Edremit Belediyesi tarafından alınmıştır. Bu konudaki mahkeme ise halen devam etmektedir.10 yıllığına kiralanan bu bina CHP'nin iktidara gelmesi ile belediyeye verileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu. Yeni hizmet binasının kurdelesi CHP'li milletvekilleri ile Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından hayırlı olması dileğiyle kesildi. Konuklar ardından binayı gezdi. 

Açılış törenine CHP Balıkesir Milletvekilleri Ali Kemal Deveciler, Orhan Sür, Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada katılan konuklara keşkek, pilav ve ayran ikram edildi. Akşamı ise Nihat Tansoy İlköğretim Okulu bahçesinde halk müziği sanatçısı Tolga Çandar tarafından bir konser verildi.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 01:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?