19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay’da sinekle mücadele

AKÇAY’DA SİNEKLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediyesi, ilkbahar mevsiminin geldiği şu günlerde Şubat ayından bu yana devam eden sinekle mücadele çalışmalarına devam ediyor. Mücadele kapsamında dere yatakları, sulak alanlar ve sazlıklar ekipler tarafından düzenli olarak ilaçlanıyor.

Akçay Belediyesi tarafından Şubat ayında başlatılan sinekle mücadele ilkbahar mevsimin geldiği şu günlerde yoğun bir şekilde devam ediyor. Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, ilaçlama çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Her yıl şehrimizde sinek ve sivrisinekle mücadelede ilaçlama çalışmaları, bununla birlikte gerek yeşil alan çalışmaları, gerekse temizlik konusunda düzenli olarak uygulamalar yapıyoruz. Yeşil alan çalışmalarımızın yanında temizlik konusunda gösterdiğimiz titizliği ilaçlamada da gösteriyoruz. İlkbahar mevsimi ile sinek oluşmasına olanak tanıyan tüm noktalar ilaçlama cihazları ile düzenli bir şekilde ilaçlanıyor” dedi.

Şehir içerisinden geçen derelerin sineklerin oluşumunda en büyük etken olduğunu ifade eden İnceoğlu, Şehir içinden geçen Pina Deresi’ni geçtiğimiz dönem ıslah ederek pırıl pırıl hale getirdiklerini söyledi. Başkan İnceoğlu, “İlaçlama ekiplerimiz tarafından veteriner hekim raporu doğrultusunda üç mahallemizde sinek ve sivrisineklerin yuvalanabileceği tüm noktalar ilaçlanıyor. Bunun yanında çöp konteynerleri ve logar bacaları da düzenli bir şekilde ilaçlanıyor. Bu yıl yine sineksiz bir yıl geçireceğiz” diye konuştu.

AKÇAY’DA SİNEKLE MÜCADELE SÜRÜYOR
AKÇAY’DA SİNEKLE MÜCADELE SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 14:37:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 14:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?