28
Mayıs
2024
Salı
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay'da turizmcilerin yol isyanı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi Yenimahalle Bölgesi'ndeki turizmciler, ana yolun tek yön olması nedeniyle zarara uğradıklarını iddia ederek, imza topladı. 

Akçay Meydanı'ndan Yenimahalle istikametine giden yolun tek yön olması nedeniyle bölgeye gelen turistlerin Yenimahalle istikametine dönemediklerini ve bunun da bölgedeki turizmcileri önemli ölçüde etkilediğini ileri süren turizmciler, biraraya gelerek aralarında imza topladı. Akçay Meydanı'ndan Devlet Demir Yolları Kampı karşısına düşen yolun giriş yapıldığını ve iyi işaretlenmemesi için bölgeyi bilmeyen turistler tarafından fark edilemediğini ifade eden turizm işletmecileri, yolu devam ettirmek zorunda kalan tatilcilerin otomatik olarak Altınkum istikametine devam ettiklerini söyledi. 

21 konaklama tesis ile çok sayıda işletme ve restoranın bulunduğu Yenimahalle'de otellerin ve pansiyonların boş olduğunu ifade eden turizmciler, ana yolun daha önceden çift yön olduğunu, Akçay Belediyesi'nin meydandaki düzenlemesinin ardından yolun tek yön olması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Ana yolun tekrar tek yönden eski haline getirilmesi için Akçay Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sapaz'ı ziyaret eden turizmciler, yolun tekrar eski haline getirilmesi ve tek yönden çift yöne döndürülmesi konusunda bir dilekçe verdi. Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sapaz ise, Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nun bir toplantı için Ankara'da bulunduğunu, geldiğinde konu hakkında kendisini bilgilendireceğini ifade etti.
Akçay Belediyesi ziyaretinin ardından turizmciler, Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata'ya da aynı dilekçe ile müracaat ederek mağduriyetlerini anlattı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 05:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KORKUT YALÇIN IP: 88.241.202.xxx Tarih : 26.07.2006 23:52:45
15 Temmuz 2006 tarihli,Akçay'da Turizimcilerin Yol isyanı adı ile yayımladığınız son derece gerçek olan bu yayınınız için sizlere imzalı beyanları tarafımca mevcut olan Akçay Yenimahalle'deki turizimcilerin adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Konu ile ilgili yol,AKÇAY meydanından Yenimahalleyi besleyen ana arterdir.Bu yol maalesef girişe kapatılarak tek yön dönüş haline getirilmiştir.Girilemeyen mahalleye dönüş verseniz ne işe yarar, anlamak mümkün değil. Ancak AKÇAY Belediyesi, meydandaki 25 işletmenim imzalı dilekçeleri,ve Yenimahalle'deki 24 işletmenin 15'inin imzalı dilekçeleri ve de değerli basınımız sizlerin haberlerinide göz önüne alarak,yapılan hatayı kabullenmişlerdir.Ve netice olarak,Akçay Belediyesi encümeni toplanmış merkezden yolun Yenimahalle istikametine açılması için karar almıştır.(Bu 65 sayılı kararın kopyası tarafımda mevcuttur.)Bu encümen kararı Kaymakamlık makamı'na sunulmuştur. Devletimizin kurumlarına son derece saygılı olan bizler,bu konunun acilen görüşülüp halledilmesini ve şuanda toplam 40 imza sahibi işletmenin mağduriyetlerinin önlenmesini merakla beklemekteyiz. Saygılarımızla,