16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Akçay'da Türkçe tabela mecburiyeti

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçay Belediye Meclisi, pano, levha, tabela, afiş ve benzerlerinde Türkçe kullanılmasını mecburi hale getirdi. 

Akçay Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısında, İmar Komisyonu tarafından hazırlanan ve 36 maddeden oluşan İlan, Reklam, Tabela ve Tanıtım Yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi. Bu yönetmelik, Akçay Belediye sınırları içinde ki ilan, reklam ve tanıtım amacı ile konulan her türlü tabela, resim, reklam, afiş, pano, tanıtıcı levha ve benzerlerinin yol açtığı görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı, şehir estetiğine katkıda bulunmayı, reklam asma ve ticari tabela kullanımını düzenlemeyi hedefliyor.
 
Mahalli gazetelerde yayınlandığı tarihte yürürlüğe girecek olan bu yönetmelikte Akçay'da mevcut pano, levha ve tabela kullanıcılarına yönetmelik hükümlerine uygun yeni bir düzenleme yapabilmeleri için geçici bir madde ile altı aylık bir uyum süresi tanınırken, yeni uygulamalar için bu yönetmelik hükümleri geçerli olacak. 

Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay'da ilan, reklam ve tanıtım amacıyla bu güne kadar konulmuş bulunan pano, levha ve tabelaların çok değişik boyutlarda ve oldukça düzensiz olduğunu, bu durumun görüntü kirliliğine sebep olduğunu ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 15:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haluk ergelen IP: 88.242.102.xxx Tarih : 28.02.2007 18:16:26
Bu uygulamanız umarım diğer yöneticilerede örnek teşkil eder. Sizi ve ekibinizi kutlarım.