23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Alman pedagog Müslüman oldu

Edremit'de bir Türk genci ile dünya evine girmeye hazırlanan Alman pedagog, müslüman oldu. Tatil için geldiği Edremit’e tanıştığı su ürünleri mühendisi Akın Bilice (30) ile dünya evine girmeye hazırlanan Aldona Niemczgk (27), önce adını Sena olarak değiştirdi, sonra Müslüman oldu.

Edremit Müftülüğü’nde kelime-i şehadet getirerek İslam dinini seçen Alman geline, Müftü Ramazan Tekin tarafından ihtida belgesi verildi. Almanya’da Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslam dinini araştıran Niemczgk, müslüman olunca içinin huzurla dolduğunu söyledi.

Akın Bilici, yeni adı Sena olan Aldona ile iki buçuk yıl önce Edremit’te tanıştıklarını ifade ederek, "İngiltere’de evlilik kararı aldık. İslamiyet’i seçmesi tamamen kendi kararı. İslamiyet’i öğrendikten sonra kararını kesinleştirdi. Dinini değiştirmek elbette zor oldu. Biz İslamiyet’i seçmesine sevindik. Kendi ailesi de fikrine saygı gösterdi" dedi.

Müftü Ramazan Tekin de, mart ayı sonunda Edremit’te dünya evine girecek olan çiftte mutluklar diledi. Tekin, Alman geline Kuran-ı Kerim, ilmihal ve dini kitaplar hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 15:17:58
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 15:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?