16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Alt geçit duvar yazılarıyla doldu

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi içinden geçen Balıkesir-Çanakkale Karayolu'ndaki yala alt geçidi duvar yazılarıyla doldu. 

Balıkesir Çanakkale Karayolu'nun Altınoluk Beldesi'nin içinden geçen kavşağa yapılan ve yayaların genelde üstünden geçmeyi tercih ettikleri yaya alt geçidi son günlerde duvar yazılarıyla doldu. Sprey boyalar ile alt geçit duvarlarının ilanı aşk panosu haline geldiğini belirten Altınoluk sakinleri, belediyenin sürekli boyamasına karşılık sürekli duvarların boyandığından yakınarak, özellikle geceleri ve akşam saatlerinde alt geçidi pek kullanamadıklarını söyledi. 

Işık tertibatının yeterli olmasına rağmen yaya alt geçidinin bazı vatandaşların sığınma yeri olarak kullandığını söyleyen vatandaşlar, "Sinyalizasyonu sürekli bozuk olan ve yayalara yönelik bir ışıklı uyarı bulunmayan kavşaktan geçerek hayatımızı tehlikeye atmaktan bizi kurtaran bu yaya geçidini son zamanlarda pek kullanamıyoruz. Özellikle çocuklarımızla bu alt geçide girmek istemiyoruz. Nedeniyse, duvarlarda çocukların hafızalarını olumsuz etkileyecek yazıların olması ve bazen kimsesiz vatandaşların oraya sığınmalarıdır. Bu soruna bir an evvel çözüm bulunmasını istiyor ve yaya geçidimizi rahat bir şekilde kullanmak istiyoruz." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 18:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?