16
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Araba cantından kömür sobası

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Kadıköy Beldesi'nde, Şıpşıp Dede Seyir Tepesi'ndeki çay bahçesinde kullanılan cant kapaklarından yapılmış kömür sobası görenleri şaşırtıyor. 


Her yıl geleneksel olarak şenlikleri yapılan Şıpşıp Dede Seyir Tepesi'nde bulunan ve Zeynel Abidin Gökçe'nin işlettiği aile çay bahçesindeki araba cantlarından yapılmış kömür sobası vatandaşları şaşırtıyor. 3 adet araba ve kamyonet cantının üst üste kaynaklanarak yapılan ve tamamen Türk zekasının ürünü olan sobanın Çanakkale'nin Ezine Belediye Başkanı Mustafa Cengiz'in hediyesi olduğunu söyleyen işletmeci Abidin Gökçe, "Bu sobayı ısıtmak zordur. Fakat cant sobası ısındıktan sonra geç soğur. Yani eski model otomobilleri andırır, geç hızlanır geç yavaşlar. Buraya gelen misafir ve müşterilerimizin çok ilgisini çekiyor. Sobayı inceleyerek fotoğraf çektiriyorlar. Bu soba kocaman mekanımı tek başına ısıtabiliyor. Sobamdan ve sobama olan ilgiden memnunum" dedi. 

Fırsat buldukça Şıpşıp Dede Seyir Tepesi'ne çıkarak manzarayı seyrettiğini, çayını içtiğini söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, işletmeci Cengiz ile birlikte cant sobasının yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 14:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?