23
Mayıs
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Balıkçı barınağı harabeye döndü

Altınoluk Beldesi’ndeki balıkçı barınağı, bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tuttu. Balıkçı barınağında bulunan fener ve liman taşlarının denize çökmesi balıkçıları tedirgin ederken, yetkililerin tedbir alması istendi.

SS Altınoluk Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ali Şengüler, fener ve liman taşlarının çökme tehlikesini Maliye Bakanlığı başta olmak üzere gerekli kurumlara ilettiklerini, ancak uzun zaman geçmesine karşın cevap alamadıklarını söyleyerek, "Liman için konulan taşlar deniz içine çöküyor. Liman ikiye ayrılacak. Sert havalarda taşlar limandaki tekneleri dalgalardan koruyor. Eğer yıkılırsa hem liman, hem de tekneler büyük zarar görecek. Telafisi mümkün olmayacak bir hale gelmeden barınak acilen onarılmalı" dedi.

16 bin metre karelik balıkçı barınağını 10 seneliğine yıllığı 2 bin YTL’den kiraladıklarını beliren Şengüler, kendilerinin durumu halledemediklerini, ilgili Bakanlıklar’dan yardım beklediklerini ifade etti.

Öte yandan, kooperatif olarak balıkçı hali projesi hazırladıklarını ve DLH’dan onay beklediklerini kaydeden Şengüler, "Avrupa standartlarında balıkçı hali yapmak için proje hazırladık. Projede balıkhane, balıkçı lokali, canlık balık akvaryumu, buzhane, bekçi odası ve idari birimler bulunacak. Yaklaşık 50 bin YTL’ye mal olacak projenin hayata geçmesi için ilk olarak limanın duvarlarının sağlamlaştırması lazım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 15:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?