18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Balıkesir: 1 haftada başına iki kez taş yağdı

Çıkrıkçı Köyü’nde 5 gün önce evinin bahçesine gece yarısı göktaşları düşen A.Rıza İltir(27) dün gece yeniden göktaşının bahçesine düşmesiyle şaşırdı. Bir hafta içerisinde evinin bahçesine 2 kez göktaşı yağan İltir, duruma anlam veremediğini belirterek, "Bizim evin bahçesiyle uzayın bir ilgisi var mı? Sürekli göktaşları buraya yağıyor" diye konuştu.


5 gün önce düşen göktaşlarını incelenmek üzere Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ne gönderdiğini ifade eden İltir, bugün elde ettiği taşları da uzmanlara göndereceğini söyledi. İltir, uzmanların bu tür olaylara çok nadir rastlandığını ifade ettiğini söyleyerek, kendisini ’şanslı’ nitelendirdiğini kaydetti. Koyunlarını ahıra yerleştirme sırasında yağmurun yağmasıyla bir gürültü duyduğunu anlatan İltir, "Acaba ’şimşek mi çaktı’ diyerek gidip baktığımda yine bir hafta önce düşen göktaşları olduğunu gördüm ve çok şaşırdım. Çünkü göktaşları hep bizim evin bahçesine isabet ediyordu" dedi.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 12:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan çalışkan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 30.04.2010 10:25:02

iltir kardeşim evinin bahçesinde bu göktaşlarını çekebilecek herhangi bir maden olup olmadığını toprak analizi yaparak öğrenebileceğini düşünüyorum. çünkü bu taşların atmosferde kül olmadan bahçene ulaşması için bir maden içermesi gerekir dsiye düşünüyorum .bu madeni çekebilecek manyetik bir maden gurubu bahçende olabilir .saygılar