19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Balıkesir: CHP Lideri Baykal Edremit'te hükümeti ağır dille eleştirdi

Baykal, Burhaniye’de yaptığı konuşmada ise, gündemdeki konulara değindi. Baykal, son günlerde yaşanan MİT olayları ile ilgili olarak, "Son günlerde basında yer alan haberler, Türkiye’de anayasal kurumların ne ölçüde tahribata maruz kaldıklarını ortaya koymuştur. Yapılan iddiaları hukukun değerlendirmesi gerekmektedir. Ayrıca bu tür durumların birden bire ortaya çıkması bizleri şüphelendiriyor. Bunların arkasında neler varsa ortaya çıkarılmalı" dedi.
Bu tür kurumların her türlü söylentiden, hukuk dışı olaylardan uzak tutulması gerektiğini söyleyen Baykal, "MİT, ülkemizin önemli bir güvenlik kuruluşudur. Onun anayasal düzen ve hukuk içinde görevini yasalara saygılı biçimde yerine getirmesi, etkili ve başarılı istihbarat kuruluşu olarak devletimizin işleyişine katkı yapması, geçmişte de günümüzde de büyük temel ihtiyaçtır. Yüksek yargı organlarımız, ülkemizin toplumsal barışının, huzurunun ve geleceğe yönelik umutları ayakta tutabilmenin en temel dayanağıdır. Yargıtayımız, adalet duygusunun son sığınağıdır. Bu büyük devlet kuruluşlarının, her türlü kuşkudan, söylentiden, her türlü hukuk dışı etkilerden arındırılmış bir şekilde tutulması, toplumumuzun en temel ihtiyacıdır. Hiç kimse hukuki olayları saptırmaya çalışmamalıdır. Yanlışlar ortaya koyulmalı. Bunları yaparken de, bu kurumlara ihtiyaç duyacağımız unutulmamalı. Kurumlar arasında bir sürtüşme ve çekişme yaşanıyor. Bunun arkasında iç ve dış güçlerin olup olmadığının araştırılması gerekir. Kurumların iç ve dış mihrakların tuzaklarına düşmesine izin verilmemelidir. Hükümet, yaşanan bu olaylara karşı, halkın istediği ve düşüncelerini açıklayıcı açıklamalar yapmamaktadır. Tribünden seyirci olarak izlemektedir. Ülke, hükümetin bu konudaki fikrini merak ediyor. Başbakan ise tatile çıktı" diye konuştu.


Ortadoğu’daki gelişmeleri de değerlendiren Baykal, ABD’nin, Irak’a askeri müdahale yapmakla hata ettiğini anladığını, şimdi çıkış yolu aradığını öne sürerek, Türkiye’nin de Irak’a asker göndermesi halinde aynı çıkmazda olacağını savundu. Baykal, Irakta kurulan hükümetin demokratik olmadığını, halkın istemediği bir yönetimle mezhep ayrılıklarına sebep olduğunu da iddia etti.


Baykal daha sonra Edremit’e bağlı Zeytinli Belediyesi’ni ziyaret ederek, CHP teşkilatının düzenlediği sünnet şölenine katıldı. Akçay Belediyesi’ni de ziyaret eden Baykal, belediye tarafından yapılan otogarın açılışını yaptı.


Baykal daha sonra belediyenin Fen İşleri Birimi’nde görevli inşaat teknikeri Sinem Eğrigil ile başkanın makam şoförü Hikmet Çetin’in nikah merasimine katıldı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu tarafından beldede kıyılan ilk nikah olma özelliğini de taşıyan törende Baykal, erkek tarafının şahitliğini yaparken, Balıkesir Milletvekili Kemal Deveciler ise kız tarafının şahidi oldu. Baykal, geline altın bilezik hediye etti. Çifte mutluluk dileyen Baykal, evliliğin önemli bir kurum olduğunu dile getirdi.


Baykal daha sonra Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen festivale katılmak için ayrıldı.
Öte yandan, gazeteci Bekir Coşkun’un kızının düğünü dolayısıyla Baykal’ın programının 4 kez değiştirilmesi ve Güre, Altınoluk belediyelerini ziyaret etmemesi partililerin tepkisine neden oldu.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 10:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?