17
Mayıs
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Balıkesir: Edremit açıklarında denizde vahşet

Edinilen bilgiye göre, insan kaçakçılığı yapan bir teknenin kaptanı, "Yunanistan’ın Midilli Adası’na geldik" diyerek, Afgan uyruklu 18 mülteciyi Altınoluk açıklarında dün gece denize atarak, tekneyle birlikte kayıplara karıştı. Mülteciler yüzerek sahile çıkmaya çalışırken, çığlıkları duyan bir balıkçı, hemen sahil güvenliği arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen Altınoluk Jandarma ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ekipleri, dalgalarla boğuşan mültecilerden 15’ini halatla kurtarıp, botla sahile çıkardı. Ancak 1 mülteci boğularak hayatını kaybetti.


18 kişi oldukları sanılan mültecilerden kayıp olanlara ise ulaşılamadı. Bu sabah tekrar arama çalışmaları başlatılırken, kayıp 2 mülteciye ölü ya da diri ulaşılmaya çalışılıyor. Denizde ve karadaki arama çalışmalarına ilave olarak bir helikopter de bölgeyi havadan tarıyor.
Kurtarıldıktan sonra Altınoluk Jandarma Komutanlığı’na götürülen 15 mültecinin gerekli işlemlerin ardından sınır dışı edileceği öğrenilirken, kayıplara karışan teknenin de yakalanmasına çalışılıyor.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 12:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?