19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Balıkesir: Edremit Ticaret Odası Midilli'den sevinçle döndü...

Lesvos Kenti Valisi Pavlos Vogiatzis ile yaptıkları görüşmede Kökten, sebze ve meyve ihracatı yapılması için gerekli olan gıda laboratuvarı için gerekli 2 memurun atamasının yapıldığını ve hizmete girdiğini öğrendiklerini belirterek, bu durumun ilçe ticareti açısından çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.


Leyla Kökten, yapılan görüşmede kendilerinin yaş sebze ve meyvelerin gümrükte bekletilmesi nedeniyle bozulduğundan dolayı validen bu konuda önlem almalarını istediklerini söyleyerek, "Vali, gıda laboratuvarında radyoaktif ölçüm olmadığı için numunelerin Atina’ya gönderiliğinden dolayı bir günlük bekleme yaşandığını söyledi. Vali, hormonsuz ve gıda tüzüğüne uygun olan her ürüne kapılarının açık olduğunu söyledi. Atina ile Midilli arasının 11 saat Edremit Körfezi ile arasının ise bir saat 30 dakika olması nedeniyle Körfez’den gelecek ürünlerin daha avantajlı olduğunu söyledi. Yaptığımız görüşmeler çok yararlı geçti" dedi.


İhracat yapılacak sebze ve meyve ürünlerin Edremit’ten Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından denetlendiğini söyleyen Kökten, komşunun istediği hormonsuz ve özellikle radyoaktif ölçümünün yapılabilmesi için ilçede bir gıda laboratuvarının şart olduğunu, bunun için de Balıkesir Valiliği’nin girişimlerde bulunacağının sözünü aldıklarını söyledi.


İlçede yapılacak sebze ve meyve ihracatı ile bölgedeki seracılığın gelişeceğini belirten Kökten, "Edremit Körfezi inanıyorum ki 5 yıl için de ikinci Antalya olacaktır. Bu konumu iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.


Öte yandan, Kökten, Akçay Gümrük Kapısı’nın açılması içinde yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, yat limanı yapımı için de Yunanlılar’dan talep olduğunu söyledi.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 14:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?