19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Balıkesir:Altınoluk festivale hazırlanıyor


Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, 10. kez sanata ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirterek, hedeflerinin gelecek kuşaklara tarihi, kültürü, sanatı ve eşsiz tabiatıyla Altınoluk’u miras bırakmak olduğunu söyledi.


13 Ağustos Cuma günü başlayacak festivalde, İzmir Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü tarafından organize edilen "Bedenin Renkleri" adı altında 3 bale gösterisi, çeşitli sergi açılışları, halk oyunları gösterileri, imza günleri, tiyatro gösterileri, şiir dinletileri, paneller, TRT halk konseri, ebru, pratik yiyecekler ve kitap sergileri yer alacak.


Festivalin ilk gününde Erendiz Atasü, Erhan Bener, Osman Şahin, Tuna Kiremitçi ve Turgay Fişekçi’nin katılacağı "Yaşasın Edebiyat" konulu panel, koreografilerini Ashley Page, Goyo Montero ve Jan Lineks’in yaptığı müziklerini Keith Levene, Wir King Crimson, Paul Giguere, Franz Schubert, J.F. Rebel, H. Purcell ve J.P. Rameau’nun yaptığı "Seyyar Bir Şölen", "Manyetik Alan" ve "Güneş Kral" adlı bale gösterileri ile tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer’in şiir dinletisi gerçekleştirilecek.


Festivalin ikinci günün ise, Hikmet Çetinkaya, Tuna Kiremitçi, Zeynep Oral ve İonna Kuçuradi gibi önemli yazarlar okurları ile buluşacak. Festivale ismini veren "Yaşama saygı" paneline konuşmacı olarak İonna Kuçuradi, Hikmet Çetinkaya, Özdemir Özok, S. Talat Halman, Taner Dedeoğlu ve Zeynep Oral katılacak. Nihat Genç tarafından yazılan "Çiçekleri Sarıkıza Yedirdim" adlı tiyatro oyununu Ankara Devlet Tiyatrosu sahneleyecek.


Üçüncü gün ise, Mehmet Başaran ve Nurgül Ateş tarafından çocuklarla masallı şiir sohbeti gerçekleştirilecek. Festival, tiyatrocu Atlan Erkekli’nin tek başına sahneleyeceği "İnadına Yaşamak" adlı oyun ve TRT konseri ile sone erecek. Festivalde ayrıca Singer firması tarafından "Kırkkama" yarışması yapılcak.

Kenthaber-Altınoluk
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 10:48:21
Güncelleme :11 Ağustos 2004 Çarşamba 15:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?