19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Balıkesir-Edremit: Eraslan Özkaya tarihi yerleri gezdi

Yargıtay Daire Başkanı Eraslan Özkaya ve beraberindeki yaklaşık 50 kişilik heyet Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Beldesi’nde ve Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Küçükkuyu Beldesi’nde tarihi yerleri gezdiler.

Balıkesir Barosu tarafından düzenlenen "Aile Mahkemeleri’nin Çalışma Tarzı ile Yeni Medeni Kanun"daki değişikliklerle ilgili olarak dün Balıkesir’de düzenlenen panele katılan Yargıtay Daire Başkanı Eraslan Özkaya ve diğer yetkililer panel sonrası Altınoluk Beldesi’nde yorgunluk attılar. Balıkesir Valisi Atıl Üzelgün, Eraslan Özkaya ve Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Birol Kızıltan, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ali İhsan Özuğur, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Başkanı Zeki Arslan, Yargıtay Ceza ve Hukuk Dairesi üyeleri Hasan Erbil, Zafer Erdoğan, Süleyman Caner, Erkan Ertürk, Yargıtay Genel Sekreteri Erdal Gökçen, Genel Sekreter Yardımcısı Gürsel Mol, Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Topel Çiftçioğlu ve beraberindeki heyete Akçam Motel’de kuzu çevrildi. Heyet, yemek sonrası Akbank tarafından sponsorluğu yapılan ve 4 yıldır kazı çalışmaları devam eden tarihi Antandros kazılarında incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra ise Abdullah Efendi Konağı’nı gezdiler.
Buradan Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’ne bağlı Küçükkuyu Beldesi’ne geçerek Zeytinyağı Müzesi’ni gezen Özkaya ve diğer yetkililer Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy’dan müzeyle ilgili bilgi aldı.

Yörenin gizli bir cennet olduğunu bildiren Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya "İlde geç saatlere kadar süren sempozyuma katıldık. Bu sempozyum yeni Medeni Kanun’un tanıtılması ve uygulamada görülen aksaklıklar, boşanma ve aile mahkemeleri hususunda derinliğine inceleme sempozyumuydu. Çok başarılı geçti. Bugün de bu çevreyi gezdik geceyi Altınoluk’da geçirerek yarın Ankara’ya döneceğiz" dedi.

BALIKESİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 23:09:39
Güncelleme :1 Mayıs 2004 Cumartesi 23:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?