19
Mayıs
2024
Pazar
EDREMİT - BALIKESİR

Balıkesir-Edremit: ETO Başkanı Kökten Akçay'a gümrük istedi

Balıkesir’in Edremit Ticaret Odası (ETO) Başkanı Layla Kökten, Yunanistan ile ticari münasebetlerin gelişmesi için Akçay Beldesi’ne gümrük açılmasını istedi.

10-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Midilli Ticaret Fuarı’na katılmaya hazırlandıklarını belirten Kökten, komşu ülke Yunanistan ile sağlanan dostluğu Edremit’e ticaret olarak yansıtamadıklarından şikayet etti. Akçay’daki gümrüğün kapanmasından dolayı Yunanlı sanayicilerin Edremit yerine Ayvalık’a yöneldiğini hatırlatan Kökten, "Edremit’in belde belediye başkanlarının Yunanlı belediye başkanları ile dostluk ilişkileri daha iyi. ETO olarak bizler her türlü fuara katılarak Edremit’i tanıtıyoruz, ama gümrük olmadığı için gelen Yunanlılar’ı Ayvalık’a kaptırıyoruz. Belediye başkanları ve Edremitli siyasetçilerin Ankara’ya baskı yaparak gümrüğü açmaları gerekiyor. Yoksa gayretlerimiz hep boşa gidecek" dedi.

Ayrıca Edremit’te bir uluslararası fuar alanına ihtiyaç olduğunu ifade eden Kökten, "İlçemizde uluslararası fuar yapılacak bir yer yok. Ayrıca bölgemizde diğer ülkelerdeki gibi üreticiye direkt hitap edecek ambalajlı sanayi de yok. Fuarlarda tüketici üreticiye direk ulaşmak istiyor" diye konuştu.

BALIKESİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 21:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?