17
Mayıs
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde incir bereketi

Zeytin memleketi olmasına karşın bir çok tarım ürünlerinden de alternatif olarak yetiştiren Edremit İlçesi’nde, geçimini meyve ve sebze satarak sağlayan köylülerin yüzünü bu yıl incir güldürdü. Havaların sıcak olması sebebiyle incirden iyi verim alan köylüler, inciri önceki yılın fiyatlarından satıyor. Bir milyon lira ile 2 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını belirten köylüler, "Bu yıl çok yağmur yağmadığı için yemişler verimli oldu. Yemişleri önceki yılın fiyatlarından satıyoruz" dediler.


Siyah incirin daha fazla olduğunu kaydeden köylüler, incirlerin bu yıl bereketli olmasının hem kendilerini mutlu ettiğini, hem de vatandaşların zeytinden sonra ikinci kutsal meyve olarak bilinen inciri ucuza yeme şansı bulduklarını söylediler.


Özellikle dağ köylerinde yemiş ağaçların çok olduğunu belirten yetkililer ise "Bölge bir çok meyvenin yetiştirilmesinde olduğu gibi incir için de çok uygun. Köylüleri incir üretimi yönünden geliştirmek ve bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar düzenleyeceğiz" diye konuştular.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 18:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?