22
Mayıs
2024
Çarşamba
EDREMİT - BALIKESİR

Başkanın Pat-Pat sevdası

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Kadıköy Beldesi'nin Belediye Başkanı Sezgin İnan, çiftçilerin iş aracı olarak kullandığı pat-patları çocukluğundan beri çok sevdiğini belirterek, bir pat-pata binip özlem giderdi. 

Çocukluk ve gençlik yıllarından beri pat-patın hala traktörlerden sonra aranan önemli iş araçlarından olduğunu söyleyen başkan Sezgin İnan, kendisinin de bir pat-pat sevdalısı olduğunu söyledi. Kadıköy Beldesi'nin Şıpşıp Dede isimli mesire yerinde rastladığı bir pat-pata binen İnan, "Ben gençlik ve çocukluğumdan beri bu aracı çok severim. Küçük ama çok marifetli bir araç. Çiftçilerimizin vazgeçilmez iş araçlarından bir tanesi" dedi. 

Pat-patın direksiyonuna geçen başkan İnan, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına espriler yaparak, "Çocuklar, bu pat-patlardan 5-10 tane belediyemize mi alsak, çok marifetli ve kuvvetlidir bunlar" dedi. 

PAT-PAT NEDİR? 

Pat-pat, su motorundan bozma, Türk çiftçilerinin zekası ile tasarlanmış, araç trafiğinde kullanılmayan, traktörden daha küçük bir yük taşıma aracıdır.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 13:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?