13
Haziran
2024
Perşembe
EDREMİT - BALIKESİR

Belediye hacizden kurtuldu

EDREMİT BELEDİYESİ'NDE HACİZ SEVİNCİ

Balıkesir’in Edremit Belediyesi’nin gayrimenkul ve menkul malları üzerindeki hacizler İcra Tetkik Mercii Hakimliği’ne yapılan itiraz sonucu kaldırıldı.

Edremit Belediyesi, Albayraklar ve Bayha şirketlerine olan toplam iki buçuk milyon TL tutarındaki borçlarını zaman içinde yaptığı ödemelerle 1.8 milyon TL ye kadar düşürmüşken, ilgili firma avukatları 1.8 milyon TL’lik borç için Belediyenin tüm gayrimenkul ve menkul mallarını haczettirmişti.

Taşkın bir şekilde yapılan haciz işlemleri nedeniyle kamu yararına hizmet vermekte kullanılan araçlar da haczedilmiş ve geçtiğimiz aylarda Yed-i Emin deposuna çekilmişti. Bu süre içerisinde Belediye hizmetleri aksamış ve vatandaşların da tepkilerine neden olmuştu. Edremit Belediye Avukatlığı tarafından, İcra Tetkik Mercii Hakimliği’ne yapılan müracaat sonucu hacizler sadece üç gayrimenkul üzerinde bırakılarak, diğer gayrimenkuller ve menkul mallar (tüm belediye araç ve gereçleri, otobüsler vs.) üzerinden kaldırıldı. Alınmış olan bu karar üzerine bağlı bulunan Belediye araçları tekrar hizmete sunulmak için yed-i emin deposundan alınarak bakım merkezlerine götürüldü.

Haberi alan çok sayıda vatandaş sevinçlerini paylaşmak için Belediye’ye akın ettiler. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç yaptığı açıklamada; bu borcun da eski yönetime ait olduğunu belirterek, “Biz elimizden geleni yapıyoruz ve borçları tasfiye etmeye çalışıyoruz. Geçen dönemden devrolan elli trilyon borcu da 34 trilyona indirmeyi başardık. Aslında biz Edremit halkına hizmet vermek için göreve talip olduk ama bu tip baskılarla engellenmeye çalışılıyoruz. Her şeye rağmen Edremit’imizi daha iyi yerlere çıkarabilmek için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

EDREMİT BELEDİYESİ'NDE HACİZ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 17:00:05
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 19:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?