17
Mayıs
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Edremit Belediyesi, Kızılkeçili Köyü’nü mücavir alan sınırlarına kattı. Olağanüstü toplanan belediye meclisi, Kızılkeçili Muhtarlığı’nın Edremit’e bağlanma talebini görüştü.

 Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Edremit Belediyesi’nin her yönden örnek olduğunu, Balıkesir’in ikinci büyük ilçesi olduğunu ve isteyen köy ve beldeleri kucaklayacaklarını söyledi.

CHP’li meclis üyesi Bayram Kayahan ise, Kızılkeçili Köyü’nün hemen yakınındaki Akçay, Güre, Zeytinli ve Kadıköy gibi 4 belediyeyi aşarak Edremit’e bağlanmasının etik olmayacağını belirtti.

Kızılkeçili Köyü Muhtarı Osman Akçay, büyük bir belediyenin sınırlarına katılmak istediklerini ifade ederek, "Turizm hamlesi başlatmak istiyoruz. Akçay Belediyesi bizi taşıyamaz. Köyümüzün turizm ve diğer alanlarda geleceği için Edremit’e bağlanmak istiyoruz" dedi.

Daha sonra yapılan seçimde, Kızılkeçili Köyü’nün Edremit’in mücavir alanlarına katılması oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Yunus Bozbey, alt yapıya önem verdiklerini, Cennetayağı ve Soğanyemez mahallelerinden başlayarak Çayiçi ile diğer merkez caddelerin tamamlanmasını hedeflediklerini, bunun için 1 trilyon 200 milyar liralık ödeneğin geldiğini söyledi. Bozbey, pazar yerlerine de düzenleme getireceklerini bildirdi.

Edremit-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 11:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?