18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Belediye su fiyatlarını düşürdü

Edremit Belediyesi su fiyatlarını düşürdü. Olağan meclis toplantısında 14 gündem maddesi ele alındı. Toplantıda, haziran ayından itibaren suyun tonunun 1 lira 100 kuruşa indirilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Yunus Bozbey halkın daha ucuz su içmesi için kolaylık sağlayacaklarını belirterek, "Suyun maliyetini düşürmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Şebeke suyunun çıktığı kuyunun ağzı temizlenerek 10 litre akan su 40 litreye çıkarıldı. Bunun yanında kullanılan pompalar da tamir edilerek elektrik masrafını azalttık. Bu çalışmalar ücretlerin inmesine sebep oldu" dedi.

Toplantıda bir yıldır görev yapan Bozbey’in yurt dışındaki programlara katılması için izin çıktı. Bozbey ilk yurt dışı gezisinde, Almanya’nın Hamburg ve Avusturya’nın Viyana şehirlerinde düzenlenecek olan katı atık seminerlerine katılacak.

Toplantıda bir termal su kuyusu açılması için İller Bankası’na yetki verilmesi, ilçenin halihazır planlarının İller Bankası’na yaptırılması, belediyeye ait 3 parsel yerin geçici olmak şartıyla bir yıllığına aylık 25 YTL ücretle ve ayrıca pazaryeri olarak da kullanılması için Akçay Belediyesi’ne tahsisi kararlaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:15:05
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?