18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Belediye'den, TEDAŞ'a misilleme!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (TEDAŞ) sokak aydınlatmalarında kullanılan elektriğin bedelini belediyelerden almasına tepki gösteren Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Altınoluk Belediyesi, misilleme yaparak TEDAŞ’tan işgalliye parası istedi.

TEDAŞ tarafından belediyelere gönderilen ilk faturaların ulaşması üzerine harekete geçen Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, Ege Belediyeler Birliği ile görüşerek, elektrik direkleri ve trafolardan işgalliye bedeli almayı kararlaştırdı. Altınoluk’ta 900’ün üzerinde elektrik direği bulunduğunu hatırlatan Aynur, direk başına yıllık en az 100 milyon, trafo başına ise 3 milyar lira işgalliye alacaklarını açıkladı.

Aynur, gelecek faturanın yüksek rakamlardan oluşması halinde miktarın direk ve trafo sayısına bölünerek çıkarılacağının altını çizdi. Aynur, "Belediyelerin sokak aydınlatmaları için para ödeyecek durumu yok. Belediyenin bu zararını karşılamak için biz de trafo ve elektrik direklerinden işgalliye parası alacağız. Bu konuda meclisimiz karar aldı" dedi.

Ege Belediyeler Birliği’nin Danıştay’a bu konuda başvurduğunu ve davayı kazandığını da bildiren Aynur, kendi meclislerinin aldığı bu kararın diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini diledi.

BEKİR TERZİOĞLU-BALIKESİR (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2003 Cuma 00:00:21
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 22:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?