14
Haziran
2024
Cuma
EDREMİT - BALIKESİR

Belediyeden haftanın beş günü sağlık hizmeti

Edremit Belediyesi, halka haftanın 5 günü sağlık hizmeti vermeye başladı. Belediye Başkanı Yunus Bozbey, daha önce haftanın belirli günlerinde 1 saat verilen poliklinik hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımızla durumu değerlendirerek, pratisyen doktor ile anlaşma sağladık. Bundan sonra 2i hemşire ile beraber haftanın 5 günü belediye binasında vatandaşa sağlık hizmet verilecek" dedi.

Daha önce sadece belediyede çalışan personel ve ailelerine sağlık hizmeti verilirken, bundan sonra 657 sayılı kanuna tabi bütün memurlar ve aile fertleriyle, sağlık güvencesi olmayan vatandaşların belediyede muayene ve tedavi olabileceği öğrenildi.

Bu arada ciddi derecede rahatsızlığı bulunan veya sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan muhtaç vatandaşların ise hizmet ayağına götürülecek.

Bizzat evlerine gidilerek muayene ve tedavileri yapılıp, gerekirse hastaneye sevki sağlanacak ve ilaç yardımı yapılacak. Ayrıca SSK’lı hastaların da belediyenin bu hizmetinden yararlanabilmeleri için gerekli müracaatta bulunulduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 14:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?