18
Mayıs
2024
Cumartesi
EDREMİT - BALIKESİR

Belediyeye 4. kez haciz geldi

BELEDİYEYE 4. KEZ HACİZ GELDİ

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, 1 yıl içinde Edremit Belediyesi’ne 4. kez haciz geldiğini açıkladı. 1 milyon 533 bin TL’lik borç nedeniyle gelen son haczin de diğerleri gibi eski yönetime ait borçlar olduğu hatırlatıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu’nun Edremit ziyareti kapsamında yaptığı belediye ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Edremit Belediyesi’nin 1 yıldır 4. kez haciz şoku yaşadığını açıkladı. MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP İl Başkanı Mehmet Duran, MHP Edremit İlçe Başkanı Ahmet Soylu ve parti yöneticilerinin de katıldığı ziyaret esnasında yaptığı konuşma ile makam odasında bulunanları şaşırtan başkan Tuncay Kılıç, 1 milyon 533 bin TL’lik eski yönetime ait borcun ödenmemesinden dolayı belediyeye 4. Kez haciz geldiğini söyleyerek, “Bizim tarlaları alan, yani 88 dönüm yeri alan Albayraklar şirketinin, belediyeden 1 milyon 533 bin TL’lik alacağı nedeniyle 4. kez belediyemiz hesaplarına haciz geldi. 2004 yılında biz bu belediyeyi bırakırken MHP olarak, sıfır vergi borcu, sıfır sigorta borcu, sıfır İller Bankası borcu ile bıraktık. İnanmayanlar gidip Mali İşler Müdürlüğü’ne gider, sonuçları alırlar. O dönem için Türkiye’de 580 tane MHP’li belediye vardı. Bu gün için de 484 tane MHP’li belediyemiz var. Bizim belediye başkanlarımızın hiç birisi hırsızlıktan, yoksuzluktan yargılanıp cezaevlerine düşmedi. Oysa bugün iktidar partisinin bir çok belediye başkanı hırsızlıktan, yolsuzluktan yargılandı ve bir çoğu da cezaevlerinde yatmaktadır. Hepsine buradan geçmiş olsun diyorum. Bir daha belediye başkanı olmasınlar da diyorum. Bu işi MHP’ye bıraksınlar istiyorum. Belediyecilikte en başarılı parti MHP’dir. MHP’li belediyeler, halkın malının bir emanet olduğunu düşünüyor. MHP’nin iktidarı da buydu. Biz 57. Hükümet zamanında devletin imkanlarını halk dalkavukluğu adına halka dağıtsaydık iktidarda kalırdık ve daha fazla da oy alırdık. Bizim genel başkanımız Başbakan yardımcısıydı, Türkiye’yi tanıtma fonu onun elindeydi, MHP’li hiçbir belediye bir kuruş para vermedi genel başkanımız. O devletin hakkı dedi. Ben size tanıtma fonundan para vermem dedi. Kalabalık bir başkan topluluğuyla gittik genel başkanımıza ve 20 bin TL Kurtdere Köyü’ne yağlı güreşler için para verdi. Burada en önemli konu şu, halk dalkavukluğu yapılarak, halka yaz gününde kömür dağıtılarak, kışın yiyecek, içecek dağıtarak bu siyasi anlayışla Türkiye nereye gidecek?” diye konuştu.

 

“2-B’DEN 25 MİLYAR DOLAR PARA BEKLENİYOR”

Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları ne olacak? Türkiye’nin özelleşmeyen hiçbir şeyi kalmadı. Şimdi 2-B bekleniyor. 2-B’den 25 milyar dolar para bekleniyor. 2-B, malumunuz, orman vasfını kaybetmiş tarım arazisi olmayan yerlerin 2-B ile halka satılması. Halk zaten yıllardan beri orayı kullanıyor. Normal zaman aşımı 40-50 yıldır. Ağaçlar olmuş 30-40 yaşında ve şimdi mevcut iktidar onların parasını istiyor. Size oraları verelim diyor. İstanbul, İzmir, Ankara’da hazinenin yerlerine ev yapan insanlara tapu dağıtılıyor da, Kaz Dağları’nın köylerine zeytinlik tapuları karşılıksız olarak niye dağıtılmıyor? Bunun cevabını istiyoruz biz. Oradaki insanlar 500 metre rakımda bir aç öldüren diye tabir edilen zeytinlik yaptığında, onun tapusunu alamıyorsa, bu Anayasa’nın Eşitlik ilkesine terstir ve bu konu mutlaka düzeltilmelidir. Bu konu Anayasa Mahkemesine de gitmelidir. Vatandaşın kullandığı tarım arazisine dönüşmüş, vasıf değiştirmiş orman arazileri para ile köylerimize satılmamalıdır kanaatindeyim. Ancak turistlik otel yapıldıysa onun parasını alsınlar. Fakat, fakir fukara orman köylüsü arasındaki bu ayrım çok önemlidir. Araziler tarımın dışında başka bir maksatla kullanılıyorsa o zaman istediklerini yapsınlar” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu’da konu ile ilgili görüş beyan etti ve, “Biz bu yaklaşıma sonuna kadar karşıyız. Burada elde edilecek bir gelir varsa, onun da orman köylüsüne mutlaka verilmesi lazımdır. Türkiye’nin de en mağduru da orman köylüsüdür. Ama bakış açısı, işte burası arsadır, arsa değeri de işte 25 milyar dolar eder, bütçe açığımız da var ve bunu da buradan kapatırız yaklaşımı son derece yanlıştır. Parti olarak ta bu zihniyetin tabi ki, karşısındayız” diye konuştu.

BELEDİYEYE 4. KEZ HACİZ GELDİ
BELEDİYEYE 4. KEZ HACİZ GELDİ
BELEDİYEYE 4. KEZ HACİZ GELDİ
BELEDİYEYE 4. KEZ HACİZ GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 02:28:00
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 10:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?